Krem povrtna juha

Povrće dobro operite te nasjeckajte na manje kockice i stavite kuhati sve osim špinata.

Kada povrće omekša pred kraj kuhanja dodajte špinat, kuhajte još 5 minuta, ocijedite i propasirajte.

Na tavi zagrijte maslac, dodajte brašno i promješajte pa sve zalijte vodom u kojoj se povrće kuhalo i dodajte još vode da bude 1,5 l tekućine, dobro promješajte i pazite da nema grudica od brašna.

U tu tekućinu dodajte propasirano povrće, sol i papar i dodajte vrhnje za kuhanje u koje ste prethodno razmutili žumanjak.

Prerpžite kockice kruha na tavi , nasjeckajte peršin na sitno i ukrasite serviranu juhu.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Bagremov med

Med Bagrem

10,00 eur/kom

Pršut

Drniški pršut

20,00 eur/kg

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Njega tijela

EKO SPUŽVA LUFA

2,00 eur/kom

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom