Dalmatinska minestrone juha

Luk i češnjak očistimo i sitno nasjeckamo.

Slaninu također sitno nasjeckamo.

Mrkvu, celer, kupus i rajčicu očistimo i narežemo na tanke rezance.

Slaninu, češnjak i peršin pomješamo u posebnoj posudi i napravimo umak.

Grah stavimo da se odmoči preko noći, ocijedimo ga i stavimo kuhati na 15 minuta u hladnu vodu.

Vodu bacimo i grah ponovno stavimo u zasoljenu hladnu vodu kuhati da grah omekša.

Na ulju popržimo luk, mrkvu, celer, kupus i rajčicu i dodamo vodu u kojoj se kuhao grah.

Zatim u povrće stavimo smjesu od slanine, češnjaka i peršina i kuhamo dok povrće u pola omekša.

Dodamo grah i špagete koje smo izlomili na manje rezance.

Pred kraj dodamo papar i peršin.

Poslužiti ukrašeno cvijetićima peršina i posipano parmezanom.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Vosak

1,00 eur/kom

Tanki rezanci za juhu

1,00 eur/kom

Maslinovo ulje

14,00 eur/kom

Med s dodacima

12,00 eur/kom

Eko proizvodi

1,00 eur/kom

Bijela morska riba

9,29 eur/kg

Eko proizvodi

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

0,50 eur/kom

Poklon paketi

28,00 eur/kom

Špageti

1,00 eur/kom

Meso divljači

13,27 eur/kg

Poklon paketi

15,00 eur/kom

Ostalo

9,00 eur/kom

Maslinovo ulje

18,00 eur/kom

Pinđur

8,00 eur/L