Dalmatinska minestrone juha

Luk i češnjak očistimo i sitno nasjeckamo.

Slaninu također sitno nasjeckamo.

Mrkvu, celer, kupus i rajčicu očistimo i narežemo na tanke rezance.

Slaninu, češnjak i peršin pomješamo u posebnoj posudi i napravimo umak.

Grah stavimo da se odmoči preko noći, ocijedimo ga i stavimo kuhati na 15 minuta u hladnu vodu.

Vodu bacimo i grah ponovno stavimo u zasoljenu hladnu vodu kuhati da grah omekša.

Na ulju popržimo luk, mrkvu, celer, kupus i rajčicu i dodamo vodu u kojoj se kuhao grah.

Zatim u povrće stavimo smjesu od slanine, češnjaka i peršina i kuhamo dok povrće u pola omekša.

Dodamo grah i špagete koje smo izlomili na manje rezance.

Pred kraj dodamo papar i peršin.

Poslužiti ukrašeno cvijetićima peršina i posipano parmezanom.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Inćuni

Marinirani inćun - 370ml

8,50 eur/kom

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Istarska Bjelica 0,5 l

18,00 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom