Juha od dagnji

Luk očistimo i narežemo na kolutiće.

Češnjak očistimo i sitno nakošemo.

Rajčicu očistimo od kože i sitno nasjeckamo.

Dagnje operemo i očistimo pa ih stavimo u lonac sa lukom i posolimo.

Kuhamo bez vode na laganoj vatri i kada se dagnje otvore izvadimo ih iz ljuski.

Sok koji je ostao u loncu procijedimo i

dolijemo vode da sve skupa bude oko 8 dl tekućine pa dodamo ulje, češnjak, rajčicu, vino, peršin i papar.

Kada zavrije stavimo rižu i kuhamo dok omekša.

Pred kraj kuhanja ubacimo dagnje.

Ukrasiti možemo ljušturama dagnji i cvijetićima peršina.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,01 eur/kg

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Ostalo

Kupujem juneći loj

0,66 eur/kg

Tanki rezanci za juhu

Jušni rezanci s mrkvom 400 g

1,00 eur/kom

Pastrva

PASTRVA

3,98 eur/kg

Ostalo

Otkupljujem povrće

0,13 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Melem

Zlatna mast od 24 ljekovite biljke 100ml – BioProizvodi Varaždin.

20,00 eur/kom

Poriluk

Krumpir

1,00 eur/kg

Šljivovica

Rakija šljiva - 1L

13,00 eur/L

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 600g

20,00 eur/kom

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Poklon paketi

Poklon paket Božić

28,00 eur/kom