Juha od dagnji

Luk očistimo i narežemo na kolutiće.

Češnjak očistimo i sitno nakošemo.

Rajčicu očistimo od kože i sitno nasjeckamo.

Dagnje operemo i očistimo pa ih stavimo u lonac sa lukom i posolimo.

Kuhamo bez vode na laganoj vatri i kada se dagnje otvore izvadimo ih iz ljuski.

Sok koji je ostao u loncu procijedimo i

dolijemo vode da sve skupa bude oko 8 dl tekućine pa dodamo ulje, češnjak, rajčicu, vino, peršin i papar.

Kada zavrije stavimo rižu i kuhamo dok omekša.

Pred kraj kuhanja ubacimo dagnje.

Ukrasiti možemo ljušturama dagnji i cvijetićima peršina.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Inćuni

Marinirani inćun - 370ml

8,50 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Istarska Bjelica 0,5 l

18,00 eur/kom

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom