Tatarski biftek

Goveđu pisanicu dobro očistite od žilica, pa je iskošite i dobro usitnite. Nakon čišćenja trebalo bi ostati cca 720g čistog mesa.

Najprije pripremite osnovni umak tako da žumanjke, senf, sol, papar i limunov sok promiješate, a zatim postepeno dodajte ulje kap po kap. Dobro izmješajte, a zatim umaku dodajte usitnjeni češnjak, sitno narezane krastavce, usitnjene slane filete inćuna, sitno nasjeckani crveni luk, kapare i mljevenu papriku.

Sve dobro promješajte, a zatim dodajte tabasco, i Worcestershire umak.

U pripremljeni umak dodajte pola količine pripremljene goveđe pisanice.

Po potrebi još malo posolite i dobro izmiješajte.

Miješajte tako da u jednu ruku uzmete žlicu, a u drugu vilicu. Žlicom zagrabite malu količinu mesa, a zatim vilicom gnječite meso jer ćete na taj način homogenizirati smjesu kako bi se svi začini proželi.

Dodajte zatim preostali dio mesa, i na isti način ga izmiješajte, da se masa dobro ujednači.

Prije posluživanja tatarski biftek kušajte i po potrebi još začinite.

Na kraju dodajte konjak koji jelu daje posebnu aromu.

Ovako priprmljen tatarski biftek poslužite na listovima zelene salate, prepečenca i manjim komadićima maslaca.

Dobar tek!!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Ostalo

Otkupljujem povrće

0,13 eur/kg

Ostalo

Kupujem juneći loj

0,66 eur/kg

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 600g

20,00 eur/kom

Špageti

Spaghetti 400 g

1,00 eur/kom

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,01 eur/kg

Proizvodi bez šećera

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,50 eur/kom

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Pastrva

PASTRVA

3,98 eur/kg

Jabuke

EKO Jabuka Fuji

2,40 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Poklon paketi

Poklon paket Božić

28,00 eur/kom

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Šljivovica

Rakija šljiva - 1L

13,00 eur/L

Poriluk

Krumpir

1,00 eur/kg