Tatarski biftek

Goveđu pisanicu dobro očistite od žilica, pa je iskošite i dobro usitnite. Nakon čišćenja trebalo bi ostati cca 720g čistog mesa.

Najprije pripremite osnovni umak tako da žumanjke, senf, sol, papar i limunov sok promiješate, a zatim postepeno dodajte ulje kap po kap. Dobro izmješajte, a zatim umaku dodajte usitnjeni češnjak, sitno narezane krastavce, usitnjene slane filete inćuna, sitno nasjeckani crveni luk, kapare i mljevenu papriku.

Sve dobro promješajte, a zatim dodajte tabasco, i Worcestershire umak.

U pripremljeni umak dodajte pola količine pripremljene goveđe pisanice.

Po potrebi još malo posolite i dobro izmiješajte.

Miješajte tako da u jednu ruku uzmete žlicu, a u drugu vilicu. Žlicom zagrabite malu količinu mesa, a zatim vilicom gnječite meso jer ćete na taj način homogenizirati smjesu kako bi se svi začini proželi.

Dodajte zatim preostali dio mesa, i na isti način ga izmiješajte, da se masa dobro ujednači.

Prije posluživanja tatarski biftek kušajte i po potrebi još začinite.

Na kraju dodajte konjak koji jelu daje posebnu aromu.

Ovako priprmljen tatarski biftek poslužite na listovima zelene salate, prepečenca i manjim komadićima maslaca.

Dobar tek!!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Njega lica

COLLAGEN CREAM 50 ml

27,00 eur/kom

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK

2,00 eur/kom

Krumpir

Mladi krumpir

1,20 eur/kg

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Kristalka

Salata kristal

1,30 eur/kg

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom