Svinjsko pečenje u bijelom vinu s češnjakom, komoračem i ružmarinom

Jelo za 6 osoba:

Pripremimo svinjsko meso u komadu.

Dobro ga posolimo i zapaprimo pa uvaljamo u sjemenke komorača (tako da cijelo meso bude prekriveno sjemenkama, 2 žlice sjemenki)

U posudi zagrijemo maslac i maslinovo ulje te pržimo meso dok ne poprimi zlatnu boju.

Nakon što meso dobije boju dodamo mu češnjak, začinsko bilje, vino i komorač; pokrijemo posudu papirom za pečenje i stavimo u pećnicu.

Meso pečemo 1h i 15min te kada bude gotovo izvadimo ga i ostavimo da miruje.

Sa pladnja na kojem se peklo meso sastružemo ostatke pečenja i dodamo maslac i samo dodatno zagrijemo.

Možemo dodati i sitno nasijeckanog češnjaka te sol i papar.

Meso izrežemo na komade i poslužimo na tanjur koji smo ukrasili svježim listovima bosiljka.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Juneće meso

Mlada junad

1000,00 eur/kom

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO mladi luk

5,00 eur/kg

Sadnice

Sladni Agar

7,50 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Džemovi

Miješani džem od malina i kupina

4,50 eur/kom

Lipov med

MED LIPA 900g

12,50 eur/kom

Medljikovac med

MED MEDLJIKA 900g

14,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Žižolera 0.5l

30,00 eur/kom

Bijela vina

Sauvignon 2019

5,97 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Ostalo

RUSTIKALNI MLINCI 500gr

2,65 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 0,75l

17,00 eur/kom