Listove mlade vinove loze (30 listova) potopiti nakratko u uzavreloj vodi.
Zatim listove vinove loze ocijediti i posušiti kuhinjskim ubrusom i tvrde dijelove listova odstranimo.
Glavicu luka očistimo i sitno nasjeckamo.
U posudu stavimo 500g mljevene junetine,150 g riže i nasjeckani luk, posolimo i popaprimo po želji te dobro promiješamo.
Listove mlade vinove loze raširimo tako da je glatka površina lista s donje strane i nadjenemo sa dvije žličice nadjeva.
Punimo tako da nadjev stavljamo na početak lista a obje strane lista savijemo prema unutrašnjem dijelu (prema nadjevu ) pri čemu ujedmo i pričvrščujemo nadjev i list.
Smotane sarmice posložimo jednu kraj druge u posudu i dodamo 50ml pirea od rajčice,prelijemo sa 50ml ulja i vodu dolijemo toliko da prekrijemo sarmice.
Poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 40 minuta.
Po potrebi tijekom kuhanja dolijemo malo mlake vode.
Poslužiti sa jogurtom.
Komentari
Dodaj komentarKomentiraj