Japrak sarma

Listove mlade vinove loze (30 listova) potopiti nakratko u uzavreloj vodi.

Zatim listove vinove loze ocijediti i posušiti kuhinjskim ubrusom i tvrde dijelove listova odstranimo.

Glavicu luka očistimo i sitno nasjeckamo.

U posudu stavimo 500g mljevene junetine,150 g riže i nasjeckani luk, posolimo i popaprimo po želji te dobro promiješamo.

Listove mlade vinove loze raširimo tako da je glatka površina lista s donje strane i nadjenemo sa dvije žličice nadjeva.

Punimo tako da nadjev stavljamo na početak lista a obje strane lista savijemo prema unutrašnjem dijelu (prema nadjevu ) pri čemu ujedmo i pričvrščujemo nadjev i list.

Smotane sarmice posložimo jednu kraj druge u posudu i dodamo 50ml pirea od rajčice,prelijemo sa 50ml ulja i vodu dolijemo toliko da prekrijemo sarmice.

Poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 40 minuta.

Po potrebi tijekom kuhanja dolijemo malo mlake vode.

Poslužiti sa jogurtom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Bagremov med

Med Bagrem

10,00 eur/kom

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Njega tijela

EKO SPUŽVA LUFA

2,00 eur/kom

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Pršut

Drniški pršut

20,00 eur/kg