Japrak sarma

Listove mlade vinove loze (30 listova) potopiti nakratko u uzavreloj vodi.

Zatim listove vinove loze ocijediti i posušiti kuhinjskim ubrusom i tvrde dijelove listova odstranimo.

Glavicu luka očistimo i sitno nasjeckamo.

U posudu stavimo 500g mljevene junetine,150 g riže i nasjeckani luk, posolimo i popaprimo po želji te dobro promiješamo.

Listove mlade vinove loze raširimo tako da je glatka površina lista s donje strane i nadjenemo sa dvije žličice nadjeva.

Punimo tako da nadjev stavljamo na početak lista a obje strane lista savijemo prema unutrašnjem dijelu (prema nadjevu ) pri čemu ujedmo i pričvrščujemo nadjev i list.

Smotane sarmice posložimo jednu kraj druge u posudu i dodamo 50ml pirea od rajčice,prelijemo sa 50ml ulja i vodu dolijemo toliko da prekrijemo sarmice.

Poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 40 minuta.

Po potrebi tijekom kuhanja dolijemo malo mlake vode.

Poslužiti sa jogurtom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Sladila

SUKRALOZA U PRAHU 1kg

45,00 eur/kg

Gin

Bogowski gin 0,7l

36,00 eur/kom

Bučino ulje

BUČINO ULJE hladno prešano (0,5l)

20,00 eur/kom

CBD proizvodi

CBD KAPI (20%) 10ML - PUNI SPEKTAR

73,00 eur/kom

Crna vina

Prtugizec 2020 1l

3,32 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Ostalo

Bamija-Rezana bamija Okra

200,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Prepeličja jaja

Ukiseljena (marinirana) prepeličja jaja

10,00 eur/kom

Med s dodacima

IMUNO BOMBA 450 G

8,00 eur/kom

Gin

Torpedo-51

37,16 eur/kom

Pršut

Pršut Ruža

12,50 eur/kg

Gin

Bogowski vanila gin

32,00 eur/kom