Meso (2kg goveđeg ili junećeg buta) operemo,obrišemo i u njega špikajte trake sušene slanine (200g sušene slanine).
Dobro posolimo i premažemo sa 2 žlice senfa i uljem i ostavimo da odstoji najmanje 2 sata ili preko noći.
Meso naglo zapečemo sa svih strana na vrućem ulju.
Maknemo meso i na istom ulju kratko propirjamo sitno nasjeckani luk,češnjak i povrće (2 peršina,kriška korijena celera)
Meso vratimo na propirjano povrće i pirjamo polopljeno otprilike 2 sata uz povremeno dolijevanje malih količina mješavine vode i vina.
Kada meso omekša dodamo razmućeni koncentrat rajčice (1kg rajčica ili koncentrat rajčice u tubi) ,oprane suhe šljive (6 komada) i suhe smokve (6 komada) i na četvrtine narezanu jabuku.
Pred kraj kuhanja umiješamo lovorov list,ružmarin,majčinu dušicu,popaprimo i posolimo po želji.
Meso izvadimo i narežemo ga na ploške i stavimo na zagrijani tanjur.
Povrće propasiramo,prokuhamo i prelijemo preko mesa.
Njoke:
Skuhamo 500g krumpira i usitnimo ga dok je vruć.
Dodamo 150g brašna,1 jaje i soli i napravimo tijesto.
Tijesto podijelimo na dva dijela,svaki oblikujemo kao valjak i režemo na komadiće jednake veličine.
Njoke skuhamo u slanoj vodi desetak minuta i procijedimo i poslužimo uz pašticadu.
Komentari
Dodaj komentarKomentiraj