Losos s hrenom i ciklom

Narezane filete lososa sa kožom postavite na vrelu tavu.

Dok se priže, treba ih lagano pritiskati da se ravnomjerno ispeku.

Kada poprime zlatnu boju, treba ih izvaditi, posoliti te staviti u pećnicu na dok ne budu gotovi.

Nakon 15 minuta, izvaditi filete te ih politi malo s maslinovim uljem, posuti mažuranom, zasoliti i staviti prstohvat peršinovog lista.

U međuvremenu staviti u lonac očišćenu ciklu, koju kada prokuha također začiniti s mažuranom i posoliti.

Na sitno naribati hren.

U posebnu posudu pomiješati vrhnje i hren a kada se smjesa spoji dodavati lagano sok od limuna i papar.

Zapapriti možete po želji!

Servirati možete na sljedeći način:

na tanjur staviti prvo dvije ploške cikle

na ploške cikle staviti file lososa

preko lososa preliti umak od hrena

Tanjur dekorirati po želji.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Cvjetni med

Cvjetni med za ugostiteljstvo (12gx100 kom)

10,00 eur/kom

Poriluk

Krumpir

1,00 eur/kg

Med s dodacima

Imuno med- 900 g

12,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Šljivovica

Rakija šljiva - 1L

13,00 eur/L

Špageti

Spaghetti 400 g

1,00 eur/kom

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,01 eur/kg

Ostalo

Otkupljujem povrće

0,13 eur/kg

Tanki rezanci za juhu

Jušni rezanci s mrkvom 400 g

1,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Melem

Zlatna mast od 24 ljekovite biljke 100ml – BioProizvodi Varaždin.

20,00 eur/kom