Losos s hrenom i ciklom

Narezane filete lososa sa kožom postavite na vrelu tavu.

Dok se priže, treba ih lagano pritiskati da se ravnomjerno ispeku.

Kada poprime zlatnu boju, treba ih izvaditi, posoliti te staviti u pećnicu na dok ne budu gotovi.

Nakon 15 minuta, izvaditi filete te ih politi malo s maslinovim uljem, posuti mažuranom, zasoliti i staviti prstohvat peršinovog lista.

U međuvremenu staviti u lonac očišćenu ciklu, koju kada prokuha također začiniti s mažuranom i posoliti.

Na sitno naribati hren.

U posebnu posudu pomiješati vrhnje i hren a kada se smjesa spoji dodavati lagano sok od limuna i papar.

Zapapriti možete po želji!

Servirati možete na sljedeći način:

na tanjur staviti prvo dvije ploške cikle

na ploške cikle staviti file lososa

preko lososa preliti umak od hrena

Tanjur dekorirati po želji.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Propolis

Propolis

45,00 kn/kom

Meso peradi

Eko piletina

25,00 kn/kg

Dimljeni mesni proizvodi

Božićni poklon paketi

180,00 kn/kom

Ostalo

Marinirane kozice

0,10 kn/kom

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,10 kn/kg

Batat

BATAT

12,00 kn/kg

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

60,00 kn/kg

Juneće meso

15 kom JUNICA - Simentalka

15,00 kn/kom

Ostalo

PREMIUM TOPLA ČOKOLADA ''FINO'' 200g

10,00 kn/kom

Eko proizvodi

Prirodni biljni sirupi

75,00 kn/kom

Bagremov med

Med-bagrem

60,00 kn/kg

Teleće meso

EKO meso škotskog goveda

60,00 kn/kg

Svinjsko meso

Crne slavonske svinje - EKO i otvoreni uzgoj

16,00 kn/kg

Ostalo

Čvarci Fra Luka

120,00 kn/kg

Eko proizvodi

EKO voće

10,00 kn/kg