Losos s hrenom i ciklom

Narezane filete lososa sa kožom postavite na vrelu tavu.

Dok se priže, treba ih lagano pritiskati da se ravnomjerno ispeku.

Kada poprime zlatnu boju, treba ih izvaditi, posoliti te staviti u pećnicu na dok ne budu gotovi.

Nakon 15 minuta, izvaditi filete te ih politi malo s maslinovim uljem, posuti mažuranom, zasoliti i staviti prstohvat peršinovog lista.

U međuvremenu staviti u lonac očišćenu ciklu, koju kada prokuha također začiniti s mažuranom i posoliti.

Na sitno naribati hren.

U posebnu posudu pomiješati vrhnje i hren a kada se smjesa spoji dodavati lagano sok od limuna i papar.

Zapapriti možete po želji!

Servirati možete na sljedeći način:

na tanjur staviti prvo dvije ploške cikle

na ploške cikle staviti file lososa

preko lososa preliti umak od hrena

Tanjur dekorirati po želji.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,01 eur/kg

Ostalo

Potražnja mesa, sira, voća i povrća..

0,13 eur/kg

Ostalo

Kupujem juneći loj

0,66 eur/kg

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Ostalo

Otkupljujem povrće

0,13 eur/kg

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Pastrva

PASTRVA

3,98 eur/kg

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom