Losos s hrenom i ciklom

Narezane filete lososa sa kožom postavite na vrelu tavu.

Dok se priže, treba ih lagano pritiskati da se ravnomjerno ispeku.

Kada poprime zlatnu boju, treba ih izvaditi, posoliti te staviti u pećnicu na dok ne budu gotovi.

Nakon 15 minuta, izvaditi filete te ih politi malo s maslinovim uljem, posuti mažuranom, zasoliti i staviti prstohvat peršinovog lista.

U međuvremenu staviti u lonac očišćenu ciklu, koju kada prokuha također začiniti s mažuranom i posoliti.

Na sitno naribati hren.

U posebnu posudu pomiješati vrhnje i hren a kada se smjesa spoji dodavati lagano sok od limuna i papar.

Zapapriti možete po želji!

Servirati možete na sljedeći način:

na tanjur staviti prvo dvije ploške cikle

na ploške cikle staviti file lososa

preko lososa preliti umak od hrena

Tanjur dekorirati po želji.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Med s dodacima

Imuno med- 900 g

12,00 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 600g

20,00 eur/kom

Tanki rezanci za juhu

Jušni rezanci s mrkvom 400 g

1,00 eur/kom

Pastrva

PASTRVA

3,98 eur/kg

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,01 eur/kg

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Špageti

Spaghetti 400 g

1,00 eur/kom

Zečije meso

Meso domaćeg kunića/zeca

10,00 eur/kg

Šljivovica

Rakija šljiva - 1L

13,00 eur/L

Cvjetni med

Cvjetni med za ugostiteljstvo (12gx100 kom)

10,00 eur/kom

Ostalo

Kupujem juneći loj

0,66 eur/kg

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom