Losos s hrenom i ciklom

Narezane filete lososa sa kožom postavite na vrelu tavu.

Dok se priže, treba ih lagano pritiskati da se ravnomjerno ispeku.

Kada poprime zlatnu boju, treba ih izvaditi, posoliti te staviti u pećnicu na dok ne budu gotovi.

Nakon 15 minuta, izvaditi filete te ih politi malo s maslinovim uljem, posuti mažuranom, zasoliti i staviti prstohvat peršinovog lista.

U međuvremenu staviti u lonac očišćenu ciklu, koju kada prokuha također začiniti s mažuranom i posoliti.

Na sitno naribati hren.

U posebnu posudu pomiješati vrhnje i hren a kada se smjesa spoji dodavati lagano sok od limuna i papar.

Zapapriti možete po želji!

Servirati možete na sljedeći način:

na tanjur staviti prvo dvije ploške cikle

na ploške cikle staviti file lososa

preko lososa preliti umak od hrena

Tanjur dekorirati po želji.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Propolis

Propolis

45,00 kn/kom

Bistri

NatureEKO Sok ARONIJA&HASKAP - 0.5l

25,00 kn/kom

Ostalo

PREMIUM TOPLA ČOKOLADA ''FINO'' 200g

9,00 kn/kom

Meso divljači

Potražujem meso od divljači

100,00 kn/kg

Nojeva jaja

Nojevo jaje iz slobodnog uzgoja

27,00 eur/kg

Kupine

Bobičasto voće

10,00 kn/kg

Dimljeni mesni proizvodi

DOMAĆI ČVARCI+KOBASICA CRNE SLAVONSKE SVINJE, PROMO PAKIRANJE

80,00 kn/kom

Svinjsko meso

Meso i prerađevine od crne slavonske svinje

25,00 kn/kg

Eko proizvodi

MALINA CRVENA EKO

60,00 kn/kg

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

60,00 kn/kg

Bagremov med

Med-bagrem

60,00 kn/kg

Meso divljači

Meso od jelena

0,10 kn/kg

Svinjsko meso

Potražujemo smrznuto svinjsko meso

1,00 eur/kg

Bijela vina

Bijelo vino Couve - mješavina sorti graševina i zeleni silvanac

16,00 kn/L

Kupine

kupine

40,00 kn/kg