Losos s hrenom i ciklom

Narezane filete lososa sa kožom postavite na vrelu tavu.

Dok se priže, treba ih lagano pritiskati da se ravnomjerno ispeku.

Kada poprime zlatnu boju, treba ih izvaditi, posoliti te staviti u pećnicu na dok ne budu gotovi.

Nakon 15 minuta, izvaditi filete te ih politi malo s maslinovim uljem, posuti mažuranom, zasoliti i staviti prstohvat peršinovog lista.

U međuvremenu staviti u lonac očišćenu ciklu, koju kada prokuha također začiniti s mažuranom i posoliti.

Na sitno naribati hren.

U posebnu posudu pomiješati vrhnje i hren a kada se smjesa spoji dodavati lagano sok od limuna i papar.

Zapapriti možete po želji!

Servirati možete na sljedeći način:

na tanjur staviti prvo dvije ploške cikle

na ploške cikle staviti file lososa

preko lososa preliti umak od hrena

Tanjur dekorirati po želji.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Proizvodi bez šećera

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Poriluk

Krumpir

1,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Pastrva

PASTRVA

3,98 eur/kg

Ostalo

Otkupljujem povrće

0,13 eur/kg

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Ostalo

Kupujem juneći loj

0,66 eur/kg

Jabuke

EKO Jabuka Fuji

2,40 eur/kg

Melem

Zlatna mast od 24 ljekovite biljke 100ml – BioProizvodi Varaždin.

20,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 600g

20,00 eur/kom