Morski pas s porilukom

Filete (1 kg) morskog psa namočimo u 3 dl mlijeka i ostavimo preko noći kako bi izgubili gorčinu.

Poriluk (2 kom) očistimo,operemo, narežemo na tanke prutiće i promiješamo sa dalmatinskim začinima ,količina po želji (bosiljak,timijan,mravinac,ružmarin).

Šampinjone (1 kg) ogulimo i narežemo.

Poriluk propirjamo na maslinovom ulju (1 dl) dok ne omekša i dodamo mu narezane šampinjone.

Pirjamo zajedno uz povremeno mješanje dok ne ispari sva tekućina.

Pećnicu zagrijemo na 220°C

U vatrostalnu posudu složimo poriluk i šampinjone i na njih posložimo filete morskog psa premazane maslinovim uljem.

Pečemo u pećnici 15 minuta i onda ih okrenemo da se i druga strana ispeče.

Morskog psa poslužimo sa lešo kuhanim mladim krumpirom.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 600g

20,00 eur/kom

Poklon paketi

Poklon paket Božić

28,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Jabuke

EKO Jabuka Fuji

2,40 eur/kg

Poriluk

Krumpir

1,00 eur/kg

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom

Zečije meso

Meso domaćeg kunića/zeca

10,00 eur/kg

Tanki rezanci za juhu

Jušni rezanci s mrkvom 400 g

1,00 eur/kom

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Šljivovica

Rakija šljiva - 1L

13,00 eur/L

Med s dodacima

Imuno med- 900 g

12,00 eur/kom

Ostalo

Otkupljujem povrće

0,13 eur/kg

Špageti

Spaghetti 400 g

1,00 eur/kom