Morski pas s porilukom

Filete (1 kg) morskog psa namočimo u 3 dl mlijeka i ostavimo preko noći kako bi izgubili gorčinu.

Poriluk (2 kom) očistimo,operemo, narežemo na tanke prutiće i promiješamo sa dalmatinskim začinima ,količina po želji (bosiljak,timijan,mravinac,ružmarin).

Šampinjone (1 kg) ogulimo i narežemo.

Poriluk propirjamo na maslinovom ulju (1 dl) dok ne omekša i dodamo mu narezane šampinjone.

Pirjamo zajedno uz povremeno mješanje dok ne ispari sva tekućina.

Pećnicu zagrijemo na 220°C

U vatrostalnu posudu složimo poriluk i šampinjone i na njih posložimo filete morskog psa premazane maslinovim uljem.

Pečemo u pećnici 15 minuta i onda ih okrenemo da se i druga strana ispeče.

Morskog psa poslužimo sa lešo kuhanim mladim krumpirom.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

CBD proizvodi

CBD Med

22,00 eur/kom

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75 lit

14,60 eur/kom

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Prirodni (100%) sokovi

Eko 100% sok sibirske borovnice - haskapa

12,00 eur/L

Pršut

PRŠUT JELENIĆ bez kosti 500g

30,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg