Morski pas s porilukom

Filete (1 kg) morskog psa namočimo u 3 dl mlijeka i ostavimo preko noći kako bi izgubili gorčinu.

Poriluk (2 kom) očistimo,operemo, narežemo na tanke prutiće i promiješamo sa dalmatinskim začinima ,količina po želji (bosiljak,timijan,mravinac,ružmarin).

Šampinjone (1 kg) ogulimo i narežemo.

Poriluk propirjamo na maslinovom ulju (1 dl) dok ne omekša i dodamo mu narezane šampinjone.

Pirjamo zajedno uz povremeno mješanje dok ne ispari sva tekućina.

Pećnicu zagrijemo na 220°C

U vatrostalnu posudu složimo poriluk i šampinjone i na njih posložimo filete morskog psa premazane maslinovim uljem.

Pečemo u pećnici 15 minuta i onda ih okrenemo da se i druga strana ispeče.

Morskog psa poslužimo sa lešo kuhanim mladim krumpirom.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Ostalo

Otkupljujem povrće

0,13 eur/kg

Poriluk

Krumpir

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,01 eur/kg

Pastrva

PASTRVA

3,98 eur/kg

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Šljivovica

Rakija šljiva - 1L

13,00 eur/L

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 600g

20,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Proizvodi bez šećera

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,50 eur/kom

Špageti

Spaghetti 400 g

1,00 eur/kom

Ostalo

Kupujem juneći loj

0,66 eur/kg

Tanki rezanci za juhu

Jušni rezanci s mrkvom 400 g

1,00 eur/kom

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom