Morski pas s porilukom

Filete (1 kg) morskog psa namočimo u 3 dl mlijeka i ostavimo preko noći kako bi izgubili gorčinu.

Poriluk (2 kom) očistimo,operemo, narežemo na tanke prutiće i promiješamo sa dalmatinskim začinima ,količina po želji (bosiljak,timijan,mravinac,ružmarin).

Šampinjone (1 kg) ogulimo i narežemo.

Poriluk propirjamo na maslinovom ulju (1 dl) dok ne omekša i dodamo mu narezane šampinjone.

Pirjamo zajedno uz povremeno mješanje dok ne ispari sva tekućina.

Pećnicu zagrijemo na 220°C

U vatrostalnu posudu složimo poriluk i šampinjone i na njih posložimo filete morskog psa premazane maslinovim uljem.

Pečemo u pećnici 15 minuta i onda ih okrenemo da se i druga strana ispeče.

Morskog psa poslužimo sa lešo kuhanim mladim krumpirom.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Džemovi

Miješani džem od malina i kupina

4,50 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 5l

95,00 eur/kom

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Ostalo

RUSTIKALNI MLINCI 500gr

2,65 eur/kom

Ostalo

PRIRODNA AROMA U PRAHU - JAGODA 100g

8,00 eur/kom

Čokolade

Čokolade i praline

1,00 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO mladi luk

5,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 0,75l

17,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Juneće meso

Mlada junad

1000,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 190g

5,31 eur/kom

Bijela vina

Sauvignon 2019

5,97 eur/kom

Medljikovac med

MED MEDLJIKA 900g

14,00 eur/kom