Škarpina s krumpirima

Škarpinu (1,5 kg) očistimo od ljusaka,utrobe i škrga i operemo ju (po želji odstranimo glavu).

Krumpir (1,5 kg) ogulimo,operemo i narežemo na deblje ploške,začinimo i pouljimo.

U nauljeni lim stavimo pripremljenu škarpinu,a oko ribe složimo krumpir,režanj češnjaka i luk narezan na pola.

Stavimo sve u pećnicu na temperaturu od 180°C i pečemo 50 minuta.

Pečemo uz povremeno premazivanje uljem.

U međuvremenu pripremimo umak od mješavine od 2 dl ribljeg temeljca,2 dl bijelog vina,limunovog soka (1 limun),grančice ružmarina,lovorovog lista,usitnjenog peršina (1 svežanj) i 3 režnja češnjaka,soli i papra po želji.

Pri kraju pečenja jelo podijelimo pripremljenim umakom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Bistri

NatureEKO Sok ARONIJA&HASKAP - 0.5l

25,00 kn/kom

Kupine

Bobičasto voće

10,00 kn/kg

Svinjsko meso

Potražujemo smrznuto svinjsko meso

1,00 eur/kg

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

60,00 kn/kg

Kupine

kupine

40,00 kn/kg

Meso divljači

Potražujem meso od divljači

100,00 kn/kg

Propolis

Propolis

45,00 kn/kom

Eko proizvodi

MALINA CRVENA EKO

60,00 kn/kg

Dimljeni mesni proizvodi

DOMAĆI ČVARCI+KOBASICA CRNE SLAVONSKE SVINJE, PROMO PAKIRANJE

80,00 kn/kom

Nojeva jaja

Nojevo jaje iz slobodnog uzgoja

27,00 eur/kg

Ostalo

PREMIUM TOPLA ČOKOLADA ''FINO'' 200g

9,00 kn/kom

Bagremov med

Med-bagrem

60,00 kn/kg

Bijela vina

Bijelo vino Couve - mješavina sorti graševina i zeleni silvanac

16,00 kn/L

Smokve

Otkup svježe smokve

3,00 kn/kom

Meso divljači

Meso od jelena

0,10 kn/kg