Škarpina s krumpirima

Škarpinu (1,5 kg) očistimo od ljusaka,utrobe i škrga i operemo ju (po želji odstranimo glavu).

Krumpir (1,5 kg) ogulimo,operemo i narežemo na deblje ploške,začinimo i pouljimo.

U nauljeni lim stavimo pripremljenu škarpinu,a oko ribe složimo krumpir,režanj češnjaka i luk narezan na pola.

Stavimo sve u pećnicu na temperaturu od 180°C i pečemo 50 minuta.

Pečemo uz povremeno premazivanje uljem.

U međuvremenu pripremimo umak od mješavine od 2 dl ribljeg temeljca,2 dl bijelog vina,limunovog soka (1 limun),grančice ružmarina,lovorovog lista,usitnjenog peršina (1 svežanj) i 3 režnja češnjaka,soli i papra po želji.

Pri kraju pečenja jelo podijelimo pripremljenim umakom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75 lit

14,60 eur/kom

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

CBD proizvodi

CBD Med

22,00 eur/kom

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Grah

Suhi grah Trešnjevac

4,00 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

Pršut

PRŠUT JELENIĆ bez kosti 500g

30,00 eur/kom

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom