Škarpina s krumpirima

Škarpinu (1,5 kg) očistimo od ljusaka,utrobe i škrga i operemo ju (po želji odstranimo glavu).

Krumpir (1,5 kg) ogulimo,operemo i narežemo na deblje ploške,začinimo i pouljimo.

U nauljeni lim stavimo pripremljenu škarpinu,a oko ribe složimo krumpir,režanj češnjaka i luk narezan na pola.

Stavimo sve u pećnicu na temperaturu od 180°C i pečemo 50 minuta.

Pečemo uz povremeno premazivanje uljem.

U međuvremenu pripremimo umak od mješavine od 2 dl ribljeg temeljca,2 dl bijelog vina,limunovog soka (1 limun),grančice ružmarina,lovorovog lista,usitnjenog peršina (1 svežanj) i 3 režnja češnjaka,soli i papra po želji.

Pri kraju pečenja jelo podijelimo pripremljenim umakom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Gin

Torpedo-51

37,16 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Njega lica

COLLAGEN CREAM 50 ml

27,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Crna vina

Prtugizec 2020 1l

3,32 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Dimljeni mesni proizvodi

Sušena pačja prsa "La Dame", 250g

10,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Bučino ulje

Stopostotno bučino ulje 250 ml

8,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Sladila

SUKRALOZA U PRAHU 1kg

45,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom