Škarpina s krumpirima

Škarpinu (1,5 kg) očistimo od ljusaka,utrobe i škrga i operemo ju (po želji odstranimo glavu).

Krumpir (1,5 kg) ogulimo,operemo i narežemo na deblje ploške,začinimo i pouljimo.

U nauljeni lim stavimo pripremljenu škarpinu,a oko ribe složimo krumpir,režanj češnjaka i luk narezan na pola.

Stavimo sve u pećnicu na temperaturu od 180°C i pečemo 50 minuta.

Pečemo uz povremeno premazivanje uljem.

U međuvremenu pripremimo umak od mješavine od 2 dl ribljeg temeljca,2 dl bijelog vina,limunovog soka (1 limun),grančice ružmarina,lovorovog lista,usitnjenog peršina (1 svežanj) i 3 režnja češnjaka,soli i papra po želji.

Pri kraju pečenja jelo podijelimo pripremljenim umakom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Pršut

Pršut Ruža

12,50 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Biska

Rakija Biska 0,70 l

24,00 eur/kom

Bučino ulje

Stopostotno bučino ulje 250 ml

8,00 eur/kom

Crna vina

Prtugizec 2020 1l

3,32 eur/kom

Gin

Bogowski vanila gin

32,00 eur/kom

Njega lica

COLLAGEN CREAM 50 ml

27,00 eur/kom

Med s dodacima

IMUNO BOMBA 450 G

8,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Prepeličja jaja

Ukiseljena (marinirana) prepeličja jaja

10,00 eur/kom