Škarpina s krumpirima

Škarpinu (1,5 kg) očistimo od ljusaka,utrobe i škrga i operemo ju (po želji odstranimo glavu).

Krumpir (1,5 kg) ogulimo,operemo i narežemo na deblje ploške,začinimo i pouljimo.

U nauljeni lim stavimo pripremljenu škarpinu,a oko ribe složimo krumpir,režanj češnjaka i luk narezan na pola.

Stavimo sve u pećnicu na temperaturu od 180°C i pečemo 50 minuta.

Pečemo uz povremeno premazivanje uljem.

U međuvremenu pripremimo umak od mješavine od 2 dl ribljeg temeljca,2 dl bijelog vina,limunovog soka (1 limun),grančice ružmarina,lovorovog lista,usitnjenog peršina (1 svežanj) i 3 režnja češnjaka,soli i papra po želji.

Pri kraju pečenja jelo podijelimo pripremljenim umakom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Njega lica

COLLAGEN CREAM 50 ml

27,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,00 eur/kom

Kristalka

Salata kristal

1,30 eur/kg

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Krumpir

Mladi krumpir

1,20 eur/kg

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg