Domaći rezanci s lososom

Lososa (400g sušenog ili u ulju) narežemo na rezance.

Luk (120g) očistimo i sitno narežemo.

Češnjak (3 režnja) i peršin (1 svežanj) sitno nasjeckamo.

Svježu rajčicu (100g) kratko stavimo u kipuću vodu, ogulimo im kožu i izvadimo sjemenke te ih zatim narežemo na kockice.

Kapare (30g) sitno iskosamo.

Tjesteninu (400g domaće široke tjestenine-tagliateli) skuhamo u kipućoj slanoj vodi.

Pripremimo ostale potrebne namirnice.

Maslac (60g) i ulje (0,4 dl) zagrijemo na zagrijanoj tavi i stavimo pržiti narezani luk,dodamo češnjaka,rezance lososa,pripremljenu svježu rajčicu narezanu na kockice i kapare.

Sve malo propirjamo,zatim pobrašnimo,i dodamo soli,papra ,limunovog soka (1-2 limuna) pa prelijemo bijelim vinom (0,8 dl) i ribljim temeljcom (1 dl).

Umak pospemo peršinom i poklopljeno propirjamo 15 minuta.

Kuhanu tjesteninu prelijemo polovicom umaka i kratko propirjamo tako da tjestenina dobije okus lososa.

Propirjanu tjesteninu složimo na ugrijani tanjur i prelijemo umakom.

Uz tjesteninu poslužimo ribani sir.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Teleće meso

EKO meso škotskog goveda

60,00 kn/kg

Crna vina

Sagul Plavac mali - crno vino

55,00 kn/kom

Svinjsko meso

Crne slavonske svinje - EKO i otvoreni uzgoj

16,00 kn/kg

Ostalo

Marinirane kozice

0,10 kn/kom

Ostalo

PREMIUM TOPLA ČOKOLADA ''FINO'' 200g

10,00 kn/kom

Dimljeni mesni proizvodi

Božićni poklon paketi

180,00 kn/kom

Eko proizvodi

EKO voće

10,00 kn/kg

Eko proizvodi

Prirodni biljni sirupi

75,00 kn/kom

Eko proizvodi

Prodajem eko kukuruz

3,00 kn/kg

Batat

BATAT

12,00 kn/kg

Propolis

Propolis

45,00 kn/kom

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

60,00 kn/kg

Meso peradi

Eko piletina

25,00 kn/kg

Sadnice

EKO GRMOLIKA RAJČICA

15,00 kn/kom

Eko proizvodi

Bučino ulje 0.75 l

80,00 kn/kom