Njoke u povrtnom umaku

Recept za 4 osobe

Očišćeni poriluk i mrkvu narezati na tanke kolutiće. Papriku narezati na kockice.

Očistiti tikvicu, izdubiti je i narezati na ploške.

Na zagrijanoj masnoći dodati povrće. Dok je sve lagano na vatri dodati jednu jušnu žlicu maslaca.

Nakon nekoliko minuta postepeno dodavati juhu te je povremeno miješati.

Pirjati tako cca 20 minuta na na laganoj vatri.

Zgusnemo ga vrhnjem za kuhanje ili slatkim vrhnjem.

Na kraju posoliti i popapriti.

U posebnu posudu, kada voda zavrije, dodati njoke.

Kada se skuhaju, ocijediti ih i staviti na tanjur, a preko njih preliti umak.

Napomena: Ako radite domaće njoke sami, morate pripaziti da ih ne mijesite dugo kako bi bile mekane.

Juhu možete skuhati i na

brži način tako što u prokuhanu vodu stavite jušnu žlicu vegete.

Prilikom prigotovljavanja umaka, poželjno je koristiti bijeli papar.

Za prigotovljavanje je potrebno cca 60 minuta

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Bagremov med

Med Bagrem

10,00 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Pršut

Drniški pršut

20,00 eur/kg

Njega tijela

EKO SPUŽVA LUFA

2,00 eur/kom

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom