Rižoto sa šparogama i špinatom

Oprane šparoge lomite na manje komade.

Vlaknasti dio šparoga slobdno bacite.

Špinat očistite i operite.

Mladi luk očistite i narežite na kolutiće.

Češnjak očistite i zgnječite.

Šparoge blanširajte u vodi najviše 5 minuta pa ih izvadite.

Uvodu od šparoga ubacite špinat na minutu pa ga izvadite a temeljac ne bacajte!

Mladi luk popržite na ulju i maslacu dok ne postane staklast.

Zatim dodajte češnjak.

Nakon par minuta ubacite rižu da se pirja.

Zalijte sve vinom par minuta nakon dodane riže.

Kada reduciramo alkohol počinjemo podlijevati temeljcem od šparoga i špinata.

Za 10 minuta dodamo šparoge, 5 minuta poslije špinat.

Na kraju dodamo maslac, parmezan, peršin te sol i papar.

Navedene količine su za 4 osobe!

Dobar tek!

*koristimo mladi luk!!

*solimo i paprimo po želji!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Grah

Suhi grah Trešnjevac

4,00 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75 lit

14,60 eur/kom

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

7,96 eur/kg

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Slanina

Domaća slanina

0,13 eur/kg

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

Pršut

PRŠUT JELENIĆ bez kosti 500g

30,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg