Grah na toskanski

Recept za 4 osobe

Noć prije namočite bijeli i smeđi grah. Što ga duže natapate, manje će vremena biti potrebno za kuhanje.

Sutradan ga operite, ocijediti i stavite kuhati.

U vodu sa grahom stavite i nasjeckanu glavicu luka.

Luk sitno narezati, te ga staviti na vruću masnoću i pržiti ga dok ne porumeni cca. 10 minuta. Dodajte 3 režnja narezanog češnjaka, koncentrat od rajčice, svježe narezane rajčice, sitno naribanu mrkvu i prstohvat celerovog lišća.

Postepeno dodavajte juhu i kuhajte sve na laganoj vatri 25 minuta.

Dok se grah kuha, narežite kockice kruha te ih prepržite. Na kockice kruha namažite pesto genovese.

Kada tekućina ispari do pola, dodaje skuhani grah i kuhajte još nekih cca. 5 minuta.

Kada namirnice omekšaju, posolite i dodajte papra po želji.

Napomena: Ukoliko volite pikantniji okus za vrijeme kuhanja možete dodati lovorov list, a pred kraj majčinu dušicu i prstohvat origana.

Ukoliko nemate gotovu juhu, možete je napraviti tako da u prokuhanu vodu stavite 2 velike žlice vegete.

Umjesto kukuruznog kruha, možete koristiti bilo koji drugi kruh.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Pršut

Drniški pršut

20,00 eur/kg

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,00 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Bagremov med

Med Bagrem

10,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Njega tijela

EKO SPUŽVA LUFA

2,00 eur/kom