Rižoto od gljiva

U posudi zagrijte maslinovo ulje, te dodajte sitno kosani luk, celer i začinite (sol). Sve zajedno pirjajte nekoliko minuta, te dodajte češnjak, kratzko pirjajte i dodajte rižu.Pojačajte vatru. Nakon što je riža postala lagano prozirna, ulijet bijelo vino te uz stalno miješanje pirjajte jos nekoliko minuta. Nakon 10-ak minuta, polako podljevajte sa temeljcem (pilećim), začinite (sol), te smanjite vatru. Nastavite polako podljevati temeljcem, uz stalno miješanje.

Za to vrijeme tanko narežite gljive, te ih pržite na maslinovom ulju i timjanu. Nakon minutu dvije, začinite (sol). Pržite gljive još vrlo kratko, te dodajte vrlo mali čilija i par kapi limunovog soka.

Polovicu gljiva nakon prženja usitnite, te sve zajedno umiješajte sa rižom. Začinite po potrebi te poslužite.

Posluživanje :

- ovako pripremljen rižoto možete poslužiti na podlozi od zelene salate koju ste nasjekli na tanke rezance. pospite kosanim peršinom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Med s dodacima

12,00 eur/kom

Špageti

1,00 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

20,00 eur/kom

Šljivovica

13,00 eur/L

Ostalo

0,66 eur/kg

Tikvice

0,01 eur/kg

Poklon paketi

28,00 eur/kom

Tanki rezanci za juhu

1,00 eur/kom

Krumpir

1,00 eur/kg

Ostalo

0,13 eur/kg

Melem

20,00 eur/kom

Jabuke

2,40 eur/kg

Poriluk

1,00 eur/kg

Lignje

0,01 eur/kg

Pastrva

3,98 eur/kg