Rižoto od gljiva

U posudi zagrijte maslinovo ulje, te dodajte sitno kosani luk, celer i začinite (sol). Sve zajedno pirjajte nekoliko minuta, te dodajte češnjak, kratzko pirjajte i dodajte rižu.Pojačajte vatru. Nakon što je riža postala lagano prozirna, ulijet bijelo vino te uz stalno miješanje pirjajte jos nekoliko minuta. Nakon 10-ak minuta, polako podljevajte sa temeljcem (pilećim), začinite (sol), te smanjite vatru. Nastavite polako podljevati temeljcem, uz stalno miješanje.

Za to vrijeme tanko narežite gljive, te ih pržite na maslinovom ulju i timjanu. Nakon minutu dvije, začinite (sol). Pržite gljive još vrlo kratko, te dodajte vrlo mali čilija i par kapi limunovog soka.

Polovicu gljiva nakon prženja usitnite, te sve zajedno umiješajte sa rižom. Začinite po potrebi te poslužite.

Posluživanje :

- ovako pripremljen rižoto možete poslužiti na podlozi od zelene salate koju ste nasjekli na tanke rezance. pospite kosanim peršinom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Crna vina

Merlot 0,75 l

60,00 kn/kom

Crna vina

Plavac Mali 0.75 l

30,00 kn/kom

Paprika

Friggitelli papričice

0,10 kn/kg

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,10 kn/kg

Meso divljači

Meso od jelena

0,10 kn/kg

Svinjsko meso

Meso i prerađevine od crne slavonske svinje

25,00 kn/kg

Jagode

Eko jagode

15,00 kn/kg

Dimljeni mesni proizvodi

Plate

1,00 kn/kom

Bijela vina

Malvazija Istarska 0,75l

50,00 kn/kom

Jareće meso

Jarići

27,00 kn/kg

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

60,00 kn/kg

Eko proizvodi

EKO voće

10,00 kn/kg

Kravlji sir

Mladi kravlji sir

60,00 kn/kg

Grah

Šareni grah Trešnjevac

30,00 kn/kg

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje

150,00 kn/L