Rižoto od gljiva

U posudi zagrijte maslinovo ulje, te dodajte sitno kosani luk, celer i začinite (sol). Sve zajedno pirjajte nekoliko minuta, te dodajte češnjak, kratzko pirjajte i dodajte rižu.Pojačajte vatru. Nakon što je riža postala lagano prozirna, ulijet bijelo vino te uz stalno miješanje pirjajte jos nekoliko minuta. Nakon 10-ak minuta, polako podljevajte sa temeljcem (pilećim), začinite (sol), te smanjite vatru. Nastavite polako podljevati temeljcem, uz stalno miješanje.

Za to vrijeme tanko narežite gljive, te ih pržite na maslinovom ulju i timjanu. Nakon minutu dvije, začinite (sol). Pržite gljive još vrlo kratko, te dodajte vrlo mali čilija i par kapi limunovog soka.

Polovicu gljiva nakon prženja usitnite, te sve zajedno umiješajte sa rižom. Začinite po potrebi te poslužite.

Posluživanje :

- ovako pripremljen rižoto možete poslužiti na podlozi od zelene salate koju ste nasjekli na tanke rezance. pospite kosanim peršinom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Dimljeni mesni proizvodi

Sušena pačja prsa "La Dame", 250g

10,00 eur/kom

Njega lica

COLLAGEN CREAM 50 ml

27,00 eur/kom

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Gin

Torpedo-51

37,16 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Sladila

SUKRALOZA U PRAHU 1kg

45,00 eur/kg

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Crna vina

Prtugizec 2020 1l

3,32 eur/kom

Bučino ulje

Stopostotno bučino ulje 250 ml

8,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg