Rižoto od gljiva

U posudi zagrijte maslinovo ulje, te dodajte sitno kosani luk, celer i začinite (sol). Sve zajedno pirjajte nekoliko minuta, te dodajte češnjak, kratzko pirjajte i dodajte rižu.Pojačajte vatru. Nakon što je riža postala lagano prozirna, ulijet bijelo vino te uz stalno miješanje pirjajte jos nekoliko minuta. Nakon 10-ak minuta, polako podljevajte sa temeljcem (pilećim), začinite (sol), te smanjite vatru. Nastavite polako podljevati temeljcem, uz stalno miješanje.

Za to vrijeme tanko narežite gljive, te ih pržite na maslinovom ulju i timjanu. Nakon minutu dvije, začinite (sol). Pržite gljive još vrlo kratko, te dodajte vrlo mali čilija i par kapi limunovog soka.

Polovicu gljiva nakon prženja usitnite, te sve zajedno umiješajte sa rižom. Začinite po potrebi te poslužite.

Posluživanje :

- ovako pripremljen rižoto možete poslužiti na podlozi od zelene salate koju ste nasjekli na tanke rezance. pospite kosanim peršinom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Poriluk

1,00 eur/kg

Tanki rezanci za juhu

1,00 eur/kom

Maslinovo ulje

18,00 eur/kom

Poklon paketi

15,00 eur/kom

Ostalo

9,00 eur/kom

Meso peradi

1,30 eur/kg

Eko proizvodi

0,50 eur/kom

Sušene mesne prerađevine

25,00 eur/kg

Meso divljači

13,27 eur/kg

Med s dodacima

12,00 eur/kom

Vosak

1,00 eur/kom

Špageti

1,00 eur/kom

Eko proizvodi

1,00 eur/kg

Cvjetni med

10,00 eur/kom

Maslinovo ulje

14,00 eur/kom