Škarpina na creski način

Ribu (1kg škarpine) očistimo,operemo i nakapamo limunovim sokom (1 limun) pa ostavimo stajati oko pol sata.

Zatim je malo posolite i popaprite.

Krumpir ogulimo i operemo.

U lim ili vatrostalnu posudu stavite na malo ulja pripremljenu ribu i krumpir narezan na veće komade.

Stavimo peći u pećnicu koju smo prethodno zagrijali na 220°C.

U međuvremenu pripremimo preljev tako da u posudu stavimo 1 dl maslinovog ulja,2 dl bijelog vina,5 dl vode,3 režnja češnjaka prerezana napola,papar,lovorov list i ružmarin pa sve malo prokuhamo.

Kad su riba i krumpir napola pečeni,prelijemo ih pripremljenim preljevom i spečemo do kraja.

(Recept za 4-6 osoba)

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Špageti

Spaghetti 400 g

1,00 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 600g

20,00 eur/kom

Melem

Zlatna mast od 24 ljekovite biljke 100ml – BioProizvodi Varaždin.

20,00 eur/kom

Poklon paketi

Poklon paket Božić

28,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,01 eur/kg

Ostalo

Otkupljujem povrće

0,13 eur/kg

Pastrva

PASTRVA

3,98 eur/kg

Šljivovica

Rakija šljiva - 1L

13,00 eur/L

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Proizvodi bez šećera

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,50 eur/kom

Tanki rezanci za juhu

Jušni rezanci s mrkvom 400 g

1,00 eur/kom