Škarpina na creski način

Ribu (1kg škarpine) očistimo,operemo i nakapamo limunovim sokom (1 limun) pa ostavimo stajati oko pol sata.

Zatim je malo posolite i popaprite.

Krumpir ogulimo i operemo.

U lim ili vatrostalnu posudu stavite na malo ulja pripremljenu ribu i krumpir narezan na veće komade.

Stavimo peći u pećnicu koju smo prethodno zagrijali na 220°C.

U međuvremenu pripremimo preljev tako da u posudu stavimo 1 dl maslinovog ulja,2 dl bijelog vina,5 dl vode,3 režnja češnjaka prerezana napola,papar,lovorov list i ružmarin pa sve malo prokuhamo.

Kad su riba i krumpir napola pečeni,prelijemo ih pripremljenim preljevom i spečemo do kraja.

(Recept za 4-6 osoba)

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Poklon paketi

Poklon paket 3x čokoladne bučine koštice

12,00 eur/kom

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg