Škarpina na creski način

Ribu (1kg škarpine) očistimo,operemo i nakapamo limunovim sokom (1 limun) pa ostavimo stajati oko pol sata.

Zatim je malo posolite i popaprite.

Krumpir ogulimo i operemo.

U lim ili vatrostalnu posudu stavite na malo ulja pripremljenu ribu i krumpir narezan na veće komade.

Stavimo peći u pećnicu koju smo prethodno zagrijali na 220°C.

U međuvremenu pripremimo preljev tako da u posudu stavimo 1 dl maslinovog ulja,2 dl bijelog vina,5 dl vode,3 režnja češnjaka prerezana napola,papar,lovorov list i ružmarin pa sve malo prokuhamo.

Kad su riba i krumpir napola pečeni,prelijemo ih pripremljenim preljevom i spečemo do kraja.

(Recept za 4-6 osoba)

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Pršut

Pršut Ruža

12,50 eur/kg

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Ostalo

Bamija-Rezana bamija Okra

200,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Feta

Ovčji feta sir

10,00 eur/kom

Njega lica

Kraljevski Anti-age serum od Ruže

25,00 eur/kom

Kava

Kava od žira

7,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO BATAT - ljubičasti

3,00 eur/kg

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Biska

Rakija Biska 0,70 l

24,00 eur/kom

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Med s dodacima

IMUNO BOMBA 450 G

8,00 eur/kom

Prepeličja jaja

Ukiseljena (marinirana) prepeličja jaja

10,00 eur/kom