Hladna juha od avokada i krastavaca

Jušni temeljac (svijetli temeljac od peradi) - kosti prije kuhanja blanširati u vreloj vodi minutu ili dvije kako bi odstranili višak masnoća.

Izvaditi kosti te ih staviti u hladnu vodu.

Dodati grubo narezano začinsko povrće (mrkvu, celer, luk).

Nakon 40 minuta dodati svježeg lista peršina i pustiti da sve kuha još 40 minuta.

Na kraju dodati papar i sol.

Preporuka:

Temeljac se može zalediti i koristiti po potrebi.

Očišćeni i narezani krastavac ubacimo u mikser te dodamo meso avokada, iscijeđeni sok limuna, ljutu papričicu i maslinovo ulje.

Sve dobro izmiksamo i lagano dodajemo procijeđeni svijetli temeljac od peradi kako bi sjedinili masu.

Smjesu miješamo pjenjačom nekoliko minuta a na kraju dodamo narezanog kopra.

Ovako pripremljenu hladnu juhu od avokada i karastavaca možemo poslužiti u visokoj čaši ili zdjelici za juhu. Možemo ju ukrasiti sa nekoliko tankih ploškica avokada.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Кератин https://maketoup.ru/category/sredstva-dlya-uhoda-za-volosami/label-keratinovyie-and-vosstanovlenie/ Восстанавливает поврежденные волосы и укрепляет ослабленные. Стимулирует рост здоровых волос. Покрывая поверхность волоса тончайшей кератиновой пленкой, придает волосам блеск и гладкость, делает прическу объемной.

ChristineTITA 30.08.2021 07:33

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Pršut

Pršut

11,95 eur/kg

Krumpir

Kupujem krumpir

1,33 eur/kg

Teleće meso

Teletina

5,31 eur/kg

Smuđ

Slatkovodna riba Smuđ

6,64 eur/kg

Bijeli luk

Vrgorački domaći češnjak

4,00 eur/kg

Janjeće meso

Janjetina s Cresa

13,27 eur/kg

Ostalo

Girice

2,65 eur/kg

Rajčica

Rajčica

1,33 eur/kg

Domaći umaci

Domaći umak od rajčice

5,00 eur/L

Kristalka

Salata Kristalka

1,33 eur/kg

Grickalice

Lješnjak tostirani 100g

1,90 eur/kg

Pršut

Pršut

11,95 eur/kg

Špageti

Tjestenina/specijalitet od slanutkovog brašna

5,00 eur/kom

Roze vina

Pinot bijeli - rinfuza

2,65 eur/L

Krumpir

Krumpir

0,40 eur/kg