Pizza sa smokvama i gorgonzolom

Tijesto za pizzu

U većoj zdjeli pripremimo brašno, te dodamo sol i kvasac. Sastojke dobro izmješamo, te dodamo maslinovo ulje i mlaku vodu te ovako pripremljenu smjesu umjesimo u tijesto. Tijesto mjesimo na pobrašnjenoj površini sve dok ne dobijemo glatku masu. Ovako pripremljeno tijesto oblikujemo u kuglu, te stvimo na pladanje (lagano namašćen), prekrijemo prozirnom folijom, te ostavimo da se diže na sobnoj temperaturi. Nakon što se tijesto diglo, pripremljenu smjesu razdjelimo na četiri jednaka dijela i svaki na pobrašnjenoj površini razvaljamo u krugove cca 20 cm.

Na ovako pripremljeno tijesto slažemo sastojke prema želji.

Gorgonzolu očistimo od kore, te nu namrvimo. Pršut narezan na tanke ploške, istrgamo na trakice. Smokve ogulimo i narežemo ih na jednake komade, a rajčice očistimo od koštice te isječemo na jednake kockice cca 1 cm. Razvaljano tijesto premažemo maslinovim uljem, i stavimo na 200C ugrijanoj pečnici peći cca 15-ak minuta. Izvadimo tijesto iz pećnice, te na njega poslažemo pršut, smokve i rajčice prema vlastitoj želji, vratimo u pećnivu na 10-ak minuta. Nakon pečenja, pizzu ukrasimo rikolom, maslinama i gorgonzolom. Na kraju mozemo rubove pizze premazati malinovim ulje, te pospemo orikanom po želji.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

Pršut

PRŠUT JELENIĆ bez kosti 500g

30,00 eur/kom

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Tabasco

Ljuti umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Prirodni (100%) sokovi

Eko 100% sok sibirske borovnice - haskapa

12,00 eur/L

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

L jaja težine 63-73 g

Domaća jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Repa

Repa za kiseljenje

0,50 eur/kg

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg