Janjeći kotlet s metvicom

Janjeće kotlete (8-12 komada) posipamo solju i parom i dobro utrljamo sitno nasjeckanim listićima metvice.

Na zagrijanu tavu stavimo 2-3 žlice maslaca,1 češanj zgnječenog češnjaka i zajedno sa sitno nasjeckanim listićima metvice propirjamo i te dodamo janjeće kotlete,popržimo ih sa svake strane 3-4 minute,složimo ih na zagrijani pladanj i prelijemo sokom od prženja i ukrasimo grančicama metvice.

Češnjak (1-2 češnja) očistimo i sitno nasjeckamo i pomiješamo ih sa 1-2 žlice limunova soka,1 čašom vrhnja (150g) i dodamo soli i papra po želji te ponudimo uz janjeće kotlete.

Prilog:

Pečeni krumpir ili krumpir s peršinom i miješana salata.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Žižolera 0.5l

30,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO mladi luk

5,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 0,5l

12,00 eur/kom

Bijela vina

Sauvignon 2019

5,97 eur/kom

Amforin med

Med Amorfa

7,96 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Lipov med

MED LIPA 900g

12,50 eur/kom

Juneće meso

Mlada junad

1000,00 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 190g

5,31 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Džemovi

Miješani džem od malina i kupina

4,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Čokolade

Čokolade i praline

1,00 eur/kom