Njoki u salsi od rajčice

Priprema njoka:

Krumpire kuhamo u ljusci, tople ih oljštimo i zgnječimo.

Dodamo sol, žutanjke, brašno, malo muškatnog oraščića i umijesimo tvrdo tijesto.

Tijesto izvaljamo u duge deblje rezance (cca 1,5 cm) i narežemo ih na komade od oko 3 cm.

Njoke kuhamo u kipućoj slanoj vodi oko 5 minuta na laganoj vatri.

Izvadimo ih iz vode, ocijedimo ih i naslažemo u nauljeni pleh.

Kratko pečemo u pečnici.

Priprema salse:

Luk, češnjak i rajčicu očistimo i na sitno ih nakosamo.

Luk pirjamo na ulju i kad bude staklast dodamo rajčicu, češnjak, peršinov list, sol, papar i šećer.

Salsu pirjamo dok se ne zgusne te ju izlijemo po zapečenim njokima.

Na kraju posipati parmezanom i aranžirati peršinom i šniticama rajčice!

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Poklon paketi

Poklon paket 3x čokoladne bučine koštice

12,00 eur/kom

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom