Njoki u salsi od rajčice

Priprema njoka:

Krumpire kuhamo u ljusci, tople ih oljštimo i zgnječimo.

Dodamo sol, žutanjke, brašno, malo muškatnog oraščića i umijesimo tvrdo tijesto.

Tijesto izvaljamo u duge deblje rezance (cca 1,5 cm) i narežemo ih na komade od oko 3 cm.

Njoke kuhamo u kipućoj slanoj vodi oko 5 minuta na laganoj vatri.

Izvadimo ih iz vode, ocijedimo ih i naslažemo u nauljeni pleh.

Kratko pečemo u pečnici.

Priprema salse:

Luk, češnjak i rajčicu očistimo i na sitno ih nakosamo.

Luk pirjamo na ulju i kad bude staklast dodamo rajčicu, češnjak, peršinov list, sol, papar i šećer.

Salsu pirjamo dok se ne zgusne te ju izlijemo po zapečenim njokima.

Na kraju posipati parmezanom i aranžirati peršinom i šniticama rajčice!

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Bijela vina

Malvazija rinfuza

20,00 kn/L

Ovčji sir

Paški sir

220,00 kn/kg

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

15,00 kn/kom

Crna vina

Merlot 0,75 l

60,00 kn/kom

Batat

Batat

6,00 kn/kg

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje

150,00 kn/L

Meso divljači

Meso od jelena

0,10 kn/kg

Eko proizvodi

EKO povrće

20,00 kn/kg

Batat

Batat- nova berba

7,00 kn/kg

Crna vina

Plavac Mali 0.75 l

30,00 kn/kom

Dimljeni mesni proizvodi

Plate

1,00 kn/kom

Marelica

DESTILERIJA ŠIMIĆ - MARELICA 0,70 L

159,00 kn/kom

Meso divljači

Meso divljeg vepra

0,10 kn/kg

Sadnice

Sadnice batata

2,00 kn/kom

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,10 kn/kg