Medaljoni s limunom

Meso narežemo na manje komade, rastučemo ih i začinimo po želji (vegeta i sol) i umočimo u limunov sok.

Tako začinjene medaljone ostavimo 20 minuta da odstoje.

Nakon toga ih pospemo brašnom te stavimo na tavu na kojoj smo prethodno zagrijali ulje.

Kada meso zapečemo i s jedne i s druge strane, dodamo vino te ih pustimo da se pirjaju na laganoj vatri.

Kada meso već postane mekano umješajte slatko vrhnje, limunov sok te kušajte , ako nije dovoljno začinjeno dodajte što fali.

Ako želite više umaka dolijte mu malo vode i dodajte onoliko brašna koliko želite da vam umak bude gust te zakuhajte a na samom kraju dodajte malo maslaca.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Crna vina

Merlot 0.75 l

20,00 eur/kom

Voćna vina

Vino voćno od Haskapa

13,00 eur/kom

Ostalo

Vinjak

30,00 eur/L

Amforin med

Med Amorfa

7,96 eur/kom

Batat

Ljubičasti batat

4,00 eur/kg

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Prepeličja jaja

Prepeličja jaja - Istra / Pula

0,20 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 1l

22,00 eur/kom

Proizvodi bez šećera

Namaz Nutmaz maslac od lješnjaka 180g

4,65 eur/kom

Kobasice

Istarska kobasica s tartufima

13,20 eur/kg

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Juneće meso

Mlada junad

1000,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Rozinjola 1l

30,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 190g

5,31 eur/kom