Flambirane banane

Za početak u tavu stavimo šećer i maslac te miješati dok ne porumeni.

Kada dobije boju dodajemo narančin sok (po želji možemo dodati i neki drugi sok npr. sok od malina, kupina, jagoda...)

Malo reducirati te dodati po dužini narezane banane i poširati uz stalno bockanje vilicom.

Kada banane omekšaju preliti ih konjakom i likerom te flambirati.

Flambirane banane (možemo i flambirati i neko drugo voće) je najbolje servirati na tanjur na koji smo prethodno razmazali sladoled te sve preliti umakom i posipati prženim bademima.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Bosiljak

Bosiljak svježi

12,00 kn/kom

Maslinovo ulje

Ekološko-ekstra djevičansko maslinovo ulje

100,00 kn/L

Maslinovo ulje

"Sapparis" ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,25 lit

50,00 kn/kom

Ostalo

Batat gomolj.Rod 2019

10,00 kn/kg

Pršut

Pršut istarski Jelenić

160,00 kn/kg

Eko proizvodi

EKO masline s košticama

25,00 kn/kg

Ostalo

Bademovo hladno prešano ulje 250 ml

70,00 kn/kom

Bijeli luk

BJIJELI LUK - ČEŠNJAK DOMAĆI

20,00 kn/kg

Eko proizvodi

EKO povrće

20,00 kn/kg

Livadni med

MED LIVADSKI

70,00 kn/kg

Eko proizvodi

EKO Aronija

90,00 kn/L

Lješnjak

Domaći lješnjak iz vlastitog nasada.

60,00 kn/kg

Slanina

Slavonska slanina

100,00 kn/kg

Mikrozelenje

Blitva - mikrozelenje

12,00 kn/kom

Banane

Indijanska banana plod - nutritivno najjače voće

60,00 kn/kg


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice