BUHTLE

Priprema buhtli nije komplicirana ali traži malo strpljenja. Buhtle možemo puniti omiljenim pekmezom ili nutellom. Ako se odlučite za pekmez, obavezno dodajte i cimet, kombinacija je odlična a miris takvih buhtlica je neodoljiv. O punjenju nutellom ne moram ništa reći, sve znate, zar ne ;) Puno je recepata za buhtle, ove su specifične po tome što u tijestu nema jaja.

Buhtle pečem u okruglom pekaču promjera 28 cm.

Sastojci (za 15-20 komada)

za tijesto:

• 7 g suhog kvasca

• 1 žlica šećera

• 100 ml toplog mlijeka

• 500 g glatog brašna

• 1/8 žličice soli

• 2 žlice šećera

• 1 vanilin šećer ili malo ekstrakta vanilije

• naribana korica 1 limuna

• 4 žlice ulja ili rastopljenog maslaca

• 200 ml toplog mlijeka

za nadjev:

• domaći pekmez i cimet, nutella

još:

• 50 g rastopljenog maslaca za premazivanje

• šećer u prahu za posipanje

Priprema:

1. U manju posudicu stavite suhi kvasac, dodajte žlicu šećera i 100 ml toplog mlijeka, promiješajte i ostavite da malo naraste i napravi se pjenica.

2. U veću zdjelu stavite brašno, posolite i promiješajte. U sredini napravite udubinu pa tu dodajte 2 žlice šećera i vanilin šećer, naribanu limunovu koricu, pripremljeni kvasac, ulje ili maslac i 200 ml toplog mlijeka. Umijesite glatko tijesto, formirajte ga u kuglu i stavite u zdjelu u koju ste prethodno stavili malo ulja, kako se tijesto tijekom dizanja ne bi lijepilo za posudu. Tijesto također premažite uljem pa pokrijte drugom velikom zdjelom, prozirnom folijom ili čistom krpom. Ostavite na toplom mjestu pa nakom 10-15 minuta tijesto premijesite (ne treba ga vaditi iz zdjele), opet formirajte u kuglu i ostavite da se diže oko 40 minuta, odnosno da barem dvostruko naraste.

3. Posudu za pečenje premažite maslacem.

4. U mikrovalnoj ili na štednjaku otopite maslac za umakanje buhtli.

5. Tijesto izručite na brašnom posutu radnu površinu, razvaljajte i izrežite na kvadratiće. Na svaki kvadratić stavite malo pekmeza, obilno pospite cimetom i zamotajte buhtle, čvrsto spojite krajeve tijesta tako da dobijete male loptice. Na isti način punite tijesto nutelom, samo bez cimeta.

6. Svaku buhtlu umočite u rastopljeni maslac i slažite u pripremljeni kalup za pečenje. Pokrijte i ostavite 10-15 minuta.

7. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 160-180°C oko 30-40 minuta, odnosno dok buhtle ne dobiju lijepu boju.

8. Izvadite iz pećnice i brzim potezima svaku buhtlicu premažite tankim slojem maslaca.

9. Ostavite da se malo ohlade pa pospite šećerom u prahu.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

sarcoidosis, fungal disease, or mycobacterial disease buy cialis online forum

illumub 26.05.2024 06:41

They are produced by my country is semiconductor foundry giant SMIC and the world is largest semiconductor foundry in the Gulf Province, TSMC buy liquid cialis online

Fluogue 04.06.2024 08:14

priligy and viagra F Transcript levels of RRM1, RRM2, and RRM2B relative to 18S RNA in TAM R and TAM S cells are presented

illumub 08.10.2024 03:54

dapoxetine priligy Covid 19 negative

Fluogue 19.10.2024 01:22

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Prepeličja jaja

Ukiseljena (marinirana) prepeličja jaja

10,00 eur/kom

Med s dodacima

IMUNO BOMBA 450 G

8,00 eur/kom

CBD proizvodi

CBD KAPI (20%) 10ML - PUNI SPEKTAR

73,00 eur/kom

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Pršut

Pršut Ruža

12,50 eur/kg

Ostalo

Bamija-Rezana bamija Okra

200,00 eur/kom

Bučino ulje

BUČINO ULJE hladno prešano (0,5l)

20,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Istarska Bjelica 0,5 l

18,00 eur/kom

Crna vina

Prtugizec 2020 1l

3,32 eur/kom

Gin

Torpedo-51

37,16 eur/kom

Bučino ulje

Stopostotno bučino ulje 250 ml

8,00 eur/kom

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Kava

Kava od žira

7,00 eur/kom

Dimljeni mesni proizvodi

Sušena pačja prsa "La Dame", 250g

10,00 eur/kom