Fileti lista s kozicama

List (1,2 kg) operemo,odstranimo škrge i utrobu,odvojimo meso od kosti i izrežemo na filete.

Skuhamo temeljac od glave ,kostiju i malo začinskog povrća.

Kozice (200g) operemo,izrežemo uzduž pa na pola te ih stavimo kuhati u posoljenu vodu.

Riblje filete posolimo,prelijemo limunovim sokom (1 limun) i dijelom pripremljenog brašna (dio od 40g) i popržimo na zagrijanom ulju (1dl).

U ulje u kojem smo pržili ribu dodamo preostalo ulje i maslac (60g) te popržimo 20g brašna.

Dolijemo temeljac i vino pa pustimo da prokuha.

Umak posolimo i dodamo papra po želji,usitnjeni peršin (20g) i češnjak (20g),kuhane kozice,rajčicu (100g) i riblje filete pa sve zajedno kratko prokuhamo i zalijemo vrhnjem (0,5dl).

Prilog:

Špinat (1 kg) dobro očistimo,operemo i skuhamo u slanoj vodi.

Krumpir (1 kg) ogulimo,operemo i oblikujemo u kuglice koje blanširamo u kipućoj vodi,a zatim pržimo u vrućem ulju.

Na maslinovom ulju (60g) popržimo češnjak (30g) i peršin (20g),dodamo kuhani špinat,sol i papar te kratko propirjamo.

Na kraju sve lijepo posložimo te poslužujemo preliveno umakom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Inćuni

Marinirani inćun - 370ml

8,50 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Istarska Bjelica 0,5 l

18,00 eur/kom

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L