Fileti lista s kozicama

List (1,2 kg) operemo,odstranimo škrge i utrobu,odvojimo meso od kosti i izrežemo na filete.

Skuhamo temeljac od glave ,kostiju i malo začinskog povrća.

Kozice (200g) operemo,izrežemo uzduž pa na pola te ih stavimo kuhati u posoljenu vodu.

Riblje filete posolimo,prelijemo limunovim sokom (1 limun) i dijelom pripremljenog brašna (dio od 40g) i popržimo na zagrijanom ulju (1dl).

U ulje u kojem smo pržili ribu dodamo preostalo ulje i maslac (60g) te popržimo 20g brašna.

Dolijemo temeljac i vino pa pustimo da prokuha.

Umak posolimo i dodamo papra po želji,usitnjeni peršin (20g) i češnjak (20g),kuhane kozice,rajčicu (100g) i riblje filete pa sve zajedno kratko prokuhamo i zalijemo vrhnjem (0,5dl).

Prilog:

Špinat (1 kg) dobro očistimo,operemo i skuhamo u slanoj vodi.

Krumpir (1 kg) ogulimo,operemo i oblikujemo u kuglice koje blanširamo u kipućoj vodi,a zatim pržimo u vrućem ulju.

Na maslinovom ulju (60g) popržimo češnjak (30g) i peršin (20g),dodamo kuhani špinat,sol i papar te kratko propirjamo.

Na kraju sve lijepo posložimo te poslužujemo preliveno umakom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Med s dodacima

IMUNO BOMBA 450 G

8,00 eur/kom

Biska

Rakija Biska 0,70 l

24,00 eur/kom

Prepeličja jaja

Ukiseljena (marinirana) prepeličja jaja

10,00 eur/kom

Njega lica

Kraljevski Anti-age serum od Ruže

25,00 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Feta

Ovčji feta sir

10,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Istarska Bjelica 0,5 l

18,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Sadnice

Gorka dinja-Sadnice-karela-Momordica charantia.

5,00 eur/kom

Kava

Kava od žira

7,00 eur/kom

CBD proizvodi

CBD KAPI (20%) 10ML - PUNI SPEKTAR

73,00 eur/kom

Pršut

Pršut Ruža

12,50 eur/kg

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Ostalo

Bamija-Rezana bamija Okra

200,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO BATAT - ljubičasti

3,00 eur/kg