Fileti lista s kozicama

List (1,2 kg) operemo,odstranimo škrge i utrobu,odvojimo meso od kosti i izrežemo na filete.

Skuhamo temeljac od glave ,kostiju i malo začinskog povrća.

Kozice (200g) operemo,izrežemo uzduž pa na pola te ih stavimo kuhati u posoljenu vodu.

Riblje filete posolimo,prelijemo limunovim sokom (1 limun) i dijelom pripremljenog brašna (dio od 40g) i popržimo na zagrijanom ulju (1dl).

U ulje u kojem smo pržili ribu dodamo preostalo ulje i maslac (60g) te popržimo 20g brašna.

Dolijemo temeljac i vino pa pustimo da prokuha.

Umak posolimo i dodamo papra po želji,usitnjeni peršin (20g) i češnjak (20g),kuhane kozice,rajčicu (100g) i riblje filete pa sve zajedno kratko prokuhamo i zalijemo vrhnjem (0,5dl).

Prilog:

Špinat (1 kg) dobro očistimo,operemo i skuhamo u slanoj vodi.

Krumpir (1 kg) ogulimo,operemo i oblikujemo u kuglice koje blanširamo u kipućoj vodi,a zatim pržimo u vrućem ulju.

Na maslinovom ulju (60g) popržimo češnjak (30g) i peršin (20g),dodamo kuhani špinat,sol i papar te kratko propirjamo.

Na kraju sve lijepo posložimo te poslužujemo preliveno umakom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Istarska Bjelica 0,5 l

18,00 eur/kom

Biska

Rakija Biska 0,70 l

24,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Bučino ulje

Stopostotno bučino ulje 250 ml

8,00 eur/kom

Dimljeni mesni proizvodi

Sušena pačja prsa "La Dame", 250g

10,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Pršut

Pršut Ruža

12,50 eur/kg

Njega lica

COLLAGEN CREAM 50 ml

27,00 eur/kom

Med s dodacima

IMUNO BOMBA 450 G

8,00 eur/kom

Feta

Ovčji feta sir

10,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Ostalo

Bamija-Rezana bamija Okra

200,00 eur/kom

Kava

Kava od žira

7,00 eur/kom

Sladila

SUKRALOZA U PRAHU 1kg

45,00 eur/kg