Fileti lista s kozicama

List (1,2 kg) operemo,odstranimo škrge i utrobu,odvojimo meso od kosti i izrežemo na filete.

Skuhamo temeljac od glave ,kostiju i malo začinskog povrća.

Kozice (200g) operemo,izrežemo uzduž pa na pola te ih stavimo kuhati u posoljenu vodu.

Riblje filete posolimo,prelijemo limunovim sokom (1 limun) i dijelom pripremljenog brašna (dio od 40g) i popržimo na zagrijanom ulju (1dl).

U ulje u kojem smo pržili ribu dodamo preostalo ulje i maslac (60g) te popržimo 20g brašna.

Dolijemo temeljac i vino pa pustimo da prokuha.

Umak posolimo i dodamo papra po želji,usitnjeni peršin (20g) i češnjak (20g),kuhane kozice,rajčicu (100g) i riblje filete pa sve zajedno kratko prokuhamo i zalijemo vrhnjem (0,5dl).

Prilog:

Špinat (1 kg) dobro očistimo,operemo i skuhamo u slanoj vodi.

Krumpir (1 kg) ogulimo,operemo i oblikujemo u kuglice koje blanširamo u kipućoj vodi,a zatim pržimo u vrućem ulju.

Na maslinovom ulju (60g) popržimo češnjak (30g) i peršin (20g),dodamo kuhani špinat,sol i papar te kratko propirjamo.

Na kraju sve lijepo posložimo te poslužujemo preliveno umakom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Meso divljači

Potražujem meso od divljači

100,00 kn/kg

Svinjsko meso

Potražujemo smrznuto svinjsko meso

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

MALINA CRVENA EKO

60,00 kn/kg

Ostalo

PREMIUM TOPLA ČOKOLADA ''FINO'' 200g

9,00 kn/kom

Bijela vina

Bijelo vino Couve - mješavina sorti graševina i zeleni silvanac

16,00 kn/L

Krumpir

PLAVI KRUMPIR

15,00 kn/kg

Dimljeni mesni proizvodi

DOMAĆI ČVARCI+KOBASICA CRNE SLAVONSKE SVINJE, PROMO PAKIRANJE

80,00 kn/kom

Nojeva jaja

Nojevo jaje iz slobodnog uzgoja

27,00 eur/kg

Bistri

NatureEKO Sok ARONIJA&HASKAP - 0.5l

25,00 kn/kom

Bagremov med

Med-bagrem

60,00 kn/kg

Svinjsko meso

Meso i prerađevine od crne slavonske svinje

25,00 kn/kg

Propolis

Propolis

45,00 kn/kom

Kupine

kupine

40,00 kn/kg

Meso divljači

Meso od jelena

0,10 kn/kg

Kupine

Bobičasto voće

10,00 kn/kg