Morski pas s porilukom

Filete (1 kg) morskog psa namočimo u 3 dl mlijeka i ostavimo preko noći kako bi izgubili gorčinu.

Poriluk (2 kom) očistimo,operemo, narežemo na tanke prutiće i promiješamo sa dalmatinskim začinima ,količina po želji (bosiljak,timijan,mravinac,ružmarin).

Šampinjone (1 kg) ogulimo i narežemo.

Poriluk propirjamo na maslinovom ulju (1 dl) dok ne omekša i dodamo mu narezane šampinjone.

Pirjamo zajedno uz povremeno mješanje dok ne ispari sva tekućina.

Pećnicu zagrijemo na 220°C

U vatrostalnu posudu složimo poriluk i šampinjone i na njih posložimo filete morskog psa premazane maslinovim uljem.

Pečemo u pećnici 15 minuta i onda ih okrenemo da se i druga strana ispeče.

Morskog psa poslužimo sa lešo kuhanim mladim krumpirom.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

60,00 kn/kg

Smokve

Otkup svježe smokve

3,00 kn/kom

Nojeva jaja

Nojevo jaje iz slobodnog uzgoja

27,00 eur/kg

Meso divljači

Meso od jelena

0,10 kn/kg

Bagremov med

Med-bagrem

60,00 kn/kg

Dimljeni mesni proizvodi

DOMAĆI ČVARCI+KOBASICA CRNE SLAVONSKE SVINJE, PROMO PAKIRANJE

80,00 kn/kom

Bijela vina

Bijelo vino Couve - mješavina sorti graševina i zeleni silvanac

16,00 kn/L

Kupine

kupine

40,00 kn/kg

Eko proizvodi

MALINA CRVENA EKO

60,00 kn/kg

Ostalo

PREMIUM TOPLA ČOKOLADA ''FINO'' 200g

9,00 kn/kom

Svinjsko meso

Potražujemo smrznuto svinjsko meso

1,00 eur/kg

Krumpir

PLAVI KRUMPIR

15,00 kn/kg

Propolis

Propolis

45,00 kn/kom

Meso divljači

Potražujem meso od divljači

100,00 kn/kg

Kupine

Bobičasto voće

10,00 kn/kg