Morski pas s porilukom

Filete (1 kg) morskog psa namočimo u 3 dl mlijeka i ostavimo preko noći kako bi izgubili gorčinu.

Poriluk (2 kom) očistimo,operemo, narežemo na tanke prutiće i promiješamo sa dalmatinskim začinima ,količina po želji (bosiljak,timijan,mravinac,ružmarin).

Šampinjone (1 kg) ogulimo i narežemo.

Poriluk propirjamo na maslinovom ulju (1 dl) dok ne omekša i dodamo mu narezane šampinjone.

Pirjamo zajedno uz povremeno mješanje dok ne ispari sva tekućina.

Pećnicu zagrijemo na 220°C

U vatrostalnu posudu složimo poriluk i šampinjone i na njih posložimo filete morskog psa premazane maslinovim uljem.

Pečemo u pećnici 15 minuta i onda ih okrenemo da se i druga strana ispeče.

Morskog psa poslužimo sa lešo kuhanim mladim krumpirom.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Ostalo

Kupujem juneći loj

0,66 eur/kg

Jakobova kapica

Američke jakobove kapice

13,27 eur/kom

Juneće meso

15 kom JUNICA - Simentalka

1,99 eur/kom

Pastrva

PASTRVA

3,98 eur/kg

Mandarine

Neretvanske mandarine

1,50 eur/kg

Kravlje mlijeko

Svježe mlijeko

0,13 eur/L

Sjeme

Micelij bukovače - čepovi

15,93 eur/kom

Instant čajevi

Tražim prirodne instant čajeve

9,29 eur/kg

Meso divljači

Meso od jelena

0,01 eur/kg

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Goveđe meso

Potražujemo smrznuto goveđe meso

1,00 eur/kg

XL jaja težine iznad 73 g

JAJA - DOMAĆA

0,13 eur/kom

Meso divljači

Meso divljeg vepra

0,01 eur/kg

Batat

Batat iz domaćeg uzgoja

1,33 eur/kg

Propolis

Propolis

4,60 eur/kom