Juha od svježih rajčica

Rajčice (15 zrelih duguljastih rajčica-pelata) potopimo u kipuću vodu 20 sekunda pa ih izvadimo i ogulimo im kožu i očistimo sjemenke.

Paprike (3 paprike) operemo i stavimo peći u komadu ( da bi dobile pravi okus kožica mora pocrnjeti ), pustimo ih da odstoje u pokrivenoj posudi,pa ih ogulimo i i sitno nasjeckamo.

Paprike stavimo u zagrijanu tavu debelog dna,s dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja i 1 žlicom nasjeckanog svježeg crvenog čilija.

Dodamo malo soli i pržimo polako 5 min.

Dodamo 1 češnjak sitno nasjeckan i nakon dvije minute ubacimo i rajčicu te kuhamo 10 minuta s još malo soli i octom (2 žlice vinskog octa) ,dok sve ne omekša, a okusi se dobro prožmu.

Dodamo temeljac (565 ml pilećeg ili povrtnog temeljca) i kuhamo na laganoj vatri 15 minuta.

Začinite po okusu.

U mikseru smrvimo 2 šake listića svježeg bosiljka u kašu sa malo soli.

Ubacimo preostalo maslinovo ulje i još koju kap octa.

Dobivenom mješavinom obilno poprskajte juhu.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Jabuke

2,40 eur/kg

Poriluk

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

0,50 eur/kom

Lignje

0,01 eur/kg

Tanki rezanci za juhu

1,00 eur/kom

Šljivovica

13,00 eur/L

Krumpir

1,00 eur/kg

Pastrva

3,98 eur/kg

Ostalo

0,66 eur/kg

Med s dodacima

12,00 eur/kom

Bučino ulje

12,00 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

20,00 eur/kom

Cvjetni med

10,00 eur/kom

Poklon paketi

28,00 eur/kom

Ostalo

0,13 eur/kg