Juha od svježih rajčica

Rajčice (15 zrelih duguljastih rajčica-pelata) potopimo u kipuću vodu 20 sekunda pa ih izvadimo i ogulimo im kožu i očistimo sjemenke.

Paprike (3 paprike) operemo i stavimo peći u komadu ( da bi dobile pravi okus kožica mora pocrnjeti ), pustimo ih da odstoje u pokrivenoj posudi,pa ih ogulimo i i sitno nasjeckamo.

Paprike stavimo u zagrijanu tavu debelog dna,s dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja i 1 žlicom nasjeckanog svježeg crvenog čilija.

Dodamo malo soli i pržimo polako 5 min.

Dodamo 1 češnjak sitno nasjeckan i nakon dvije minute ubacimo i rajčicu te kuhamo 10 minuta s još malo soli i octom (2 žlice vinskog octa) ,dok sve ne omekša, a okusi se dobro prožmu.

Dodamo temeljac (565 ml pilećeg ili povrtnog temeljca) i kuhamo na laganoj vatri 15 minuta.

Začinite po okusu.

U mikseru smrvimo 2 šake listića svježeg bosiljka u kašu sa malo soli.

Ubacimo preostalo maslinovo ulje i još koju kap octa.

Dobivenom mješavinom obilno poprskajte juhu.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Crna vina

Teran

108,00 kn/kom

Proizvodi bez šećera

Iguana gin 0.7l

250,00 kn/kom

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

60,00 kn/kg

Gin

Gin Bijeli Gusak No.1

144,00 kn/kom

Poklon paketi

Medeni poklon paket

250,00 kn/kom

Sušene kobasice

Suhe istarske kobasice

130,00 kn/kg

Bijela vina

Malvazija Istarska 0,75l

40,00 kn/kom

Pršut

Istarski pršut Jelenić

200,00 kn/kg

Meso divljači

Meso od jelena

0,10 kn/kg

Biska

Biska

129,00 kn/L

Crna vina

Cabernet Sauvignon

102,00 kn/kom

Batat

Batat- nova berba

7,00 kn/kg

Dimljeni mesni proizvodi

Premium kulin Bećar

250,00 kn/kom

Sadnice

Yacon

60,00 kn/kom

Panceta

Delikatese Buršić - istarski čips od pancete

30,00 kn/kom