Juha od svježih rajčica

Rajčice (15 zrelih duguljastih rajčica-pelata) potopimo u kipuću vodu 20 sekunda pa ih izvadimo i ogulimo im kožu i očistimo sjemenke.

Paprike (3 paprike) operemo i stavimo peći u komadu ( da bi dobile pravi okus kožica mora pocrnjeti ), pustimo ih da odstoje u pokrivenoj posudi,pa ih ogulimo i i sitno nasjeckamo.

Paprike stavimo u zagrijanu tavu debelog dna,s dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja i 1 žlicom nasjeckanog svježeg crvenog čilija.

Dodamo malo soli i pržimo polako 5 min.

Dodamo 1 češnjak sitno nasjeckan i nakon dvije minute ubacimo i rajčicu te kuhamo 10 minuta s još malo soli i octom (2 žlice vinskog octa) ,dok sve ne omekša, a okusi se dobro prožmu.

Dodamo temeljac (565 ml pilećeg ili povrtnog temeljca) i kuhamo na laganoj vatri 15 minuta.

Začinite po okusu.

U mikseru smrvimo 2 šake listića svježeg bosiljka u kašu sa malo soli.

Ubacimo preostalo maslinovo ulje i još koju kap octa.

Dobivenom mješavinom obilno poprskajte juhu.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Krumpir

DOMAĆI KRUMPIR

3,70 kn/kg

Ulje repice

Ulje repice

1,00 kn/L

Mandarine

Mandarine

8,00 kn/kg

Gin

Old Pilots Gin – London Dry Gin 0,7 L

325,00 kn/L

Pršut

Dalmatinski Pršut Mataš narezan vakumiran

225,00 kn/kg

Grickalice

BUČINE SJEMENKE organske (100g)

10,00 kn/kom

Ulje konoplje

HLADNO PREŠANO ULJE KONOPLJE 500ML

98,00 kn/L

Slatki likeri

LIKER JABUKA&CIMET

0,10 kn/L

Slatki likeri

LIKER TERANINO

0,10 kn/L

Crna vina

Crno vino

1,00 kn/L

Ostalo

Mesni poklon paketi

0,10 kn/kom

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,10 kn/kg

Bijela vina

TERRE BIANCHE CUVÉE BLANC RISERVA

151,00 kn/L

Jabuke

Jabuke

5,00 kn/kg

Svinjsko meso

ODOJCI

18,00 kn/kg