Krem juha od patlidžana,bijelog graha i mladog sira

Grah namočiti preko noći,isprati namočeni grah i staviti ga u lonac,naliti vode da ga prekrije,kad provrije kuhati na laganoj vatri 1h ,dok ne omekša.

Patlidžane oprati, izbosti ga nožem, posložiti na lim za pečenje i peći u pećmici na najvećoj temperaturi oko 40 minuta.

Maslinovo ulje zagrijati u dubokoj tavi i popržiti 1-2 mala suha čilija (zdrobljena ili sitno nasjeckana) ,nasjeckani svježi bosiljak i peršin i 2 češnja sitno nasjeckanog češnjaka dok ne omekša i ne promijeni boju.

Pečene patlidžane prerezati napola i sastružite u tavu onu mirisnu unutrašnjost ploda.

Dodati kuhani grah i 565ml pilećeg ili povrtni temeljac,neka provrije i onda lagano kuhati 20 minuta.

Polovicu juhe odvojiti,skuhati u pire i vratiti natrag.

Juha treba biti kremasta,krepka i prilično gusta,dobro ju promiješajte i začinite sa soli i svježe mljevenim paprom.

Na kraju ubaciti blago začinjeni zdrobljeni sir.

Svaki tanjur poprskajte sa ekstra djevičanskim maslinovim uljem i poslužite s toplim kruhom hrskave kore.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Poklon paketi

Five happiness - personalizirani poklon paket

150,00 kn/kom

Crna vina

CABERNET FRANC

62,00 kn/L

Konopljino brašno

Konopljino brašno

1,00 kn/kom

Dodatak prehrani

CBD Kapi 15 % 10 Ml

390,00 kn/kom

Eko proizvodi

BUČIN KRUH, 500G

15,00 kn/kom

Crna vina

Sagul Selekcija - crno vino

105,00 kn/kom

Bučino ulje

Bučino ulje

0,10 kn/kom

Slanina

DEDA KROLO- PREMIUM DIMLJENA SLANINA

110,00 kn/kg

Voćni likeri

Liker od limuna - 1l

263,00 kn/kom

Sadnice

Yacon

60,00 kn/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Istarska bjelica

70,00 kn/L

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

60,00 kn/kg

Čokolade

Bučine koštice u tamnoj čokoladi

20,00 kn/kom

Pršut

Istarski pršut

180,00 kn/kg

Dimljeni mesni proizvodi

Šunka za Uskrs od najkvalitetnijeg mesa crne slavonske svinje

100,00 kn/kg