Krem juha od patlidžana,bijelog graha i mladog sira

Grah namočiti preko noći,isprati namočeni grah i staviti ga u lonac,naliti vode da ga prekrije,kad provrije kuhati na laganoj vatri 1h ,dok ne omekša.

Patlidžane oprati, izbosti ga nožem, posložiti na lim za pečenje i peći u pećmici na najvećoj temperaturi oko 40 minuta.

Maslinovo ulje zagrijati u dubokoj tavi i popržiti 1-2 mala suha čilija (zdrobljena ili sitno nasjeckana) ,nasjeckani svježi bosiljak i peršin i 2 češnja sitno nasjeckanog češnjaka dok ne omekša i ne promijeni boju.

Pečene patlidžane prerezati napola i sastružite u tavu onu mirisnu unutrašnjost ploda.

Dodati kuhani grah i 565ml pilećeg ili povrtni temeljac,neka provrije i onda lagano kuhati 20 minuta.

Polovicu juhe odvojiti,skuhati u pire i vratiti natrag.

Juha treba biti kremasta,krepka i prilično gusta,dobro ju promiješajte i začinite sa soli i svježe mljevenim paprom.

Na kraju ubaciti blago začinjeni zdrobljeni sir.

Svaki tanjur poprskajte sa ekstra djevičanskim maslinovim uljem i poslužite s toplim kruhom hrskave kore.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Mandarine

Mandarine

8,00 kn/kg

Paprika

Slatka domaća začinska paprika

120,00 kn/kg

Voćni likeri

Liker od limuna - 1l

263,00 kn/kom

Tinktura

TINKTURA OD IMELE

140,00 kn/kom

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,10 kn/kg

Crna vina

CABERNET FRANC

62,00 kn/L

Ulje konoplje

Extra djevičansko maslinovo ulje ovogodišnje Istra

75,00 kn/L

Ostalo

DOMAĆI MLINCI INTEGRALNI

10,00 kn/kg

Matična mliječ

MATIČNA MLIJEČ

150,00 kn/kom

Eko proizvodi

EKO voće

10,00 kn/kg

Svinjsko meso

ODOJCI

18,00 kn/kg

Jabuke

EKO Jabuka Topaz

13,00 kn/kg

Crna vina

Sagul Selekcija - crno vino

105,00 kn/kom

Slatki likeri

LIKER JABUKA&CIMET

0,10 kn/L

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

200,00 kn/L