Sirup od metvice

Za sok sam koristila samo listiće i vrhove grančica ali ne i donji tvrdi dio stabljike.

Za sok, odnosno sirup, potrebno je:

300 g listića metvice

20 g limunske kiseline

1,5 l vode

1 limun

1 limeta

1,5 kg šećera

Priprema:

Svježe listiće metvice rukama malo zgnječite, prelijte ih vodom, dodajte limunsku kiselinu te oguljen i na ploške narezan limun i limetu. Dobro promiješajte i ostavite da se tako namaču 24 sata na hladnom i tamnom mjestu.

Procijedite kroz gazu pa tekućini dodajte šećer i opet ostavite 24 sata. Povremeno promiješajte.

Ovako pripremljen sirup ulijte u sterilizirane boce.

Čuvajte na hladnom mjestu. (Ako pravite veću količinu, dio možete zamrznuti.)

Sirup razrijedite vodom u omjeru koji vama najbolje odgovara.

Prije posluživanja sok dobro ohladite i poslužite s ledom, limunom, limetom i svježim listićima metvice.

COOKAM & GUSTAM

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Premium ekstra djevičansko maslinovo ulje Kristofola - buža 0,50L

23,00 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Kava

KAVA OD ŽIRA 100 g

7,00 eur/kom

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom

Njega tijela

EKO SPUŽVA LUFA

2,00 eur/kom

Bagremov med

Med Bagrem

10,00 eur/kom

Pršut

Drniški pršut

20,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Prirodni slatkiši

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,00 eur/kom