Trokutići punjeni tempehom i gljivama

Lagano
4
60 min

Sastojci

300 gr tempeh
500 gr šampinjoni
1 kom poriluk
1 kom šaka nasjeckanog peršina
1 kom pakiranje integralnih veganskih kora
1 kom masnoća po izboru
1 kom limunov sok
1 kom maslinovo ulje
1 kom sol i papar

Kupite veganske kore.

Tempeh narežite na kriške i pržite na masnoći, ja sam odabrao maslinovo ulje, s obje strane. Oprezno posolite i stavite na stranu. Kad se malo ohladi, možete svaki komad tempeha narezati na tri ili četiri manja radi praktičnosti.

Poriluku odstranite vanjski sloj, odrežite perušku, rascijepite ga uzduž i dobro isperite pod mlazom hladne vode da vam ne ostane zemlje među slojevima. Zatim ga narežite na tanko i na laganoj do srednjoj vatri pržite na maslinovom ulju dok ne uvene.

Gljive očistite vlažnom krpom, narežite na kriške i pržite na masnoći. Odmah ih posolite i popaprite čim ih stavite u tavu. Pržite u dvije-tri ture, da ne pretrpate tavu. Kad tekućina koju puste ispari, gotove su.

U zdjeli pomiješajte tempeh, gljive, poriluk, peršin i limunov sok. Kušajte smjesu pa po potrebi podesite začine.

Zatim idete na punjenje trokutića. Koru položite na radnu plohu kraćom stranom prema sebi. Premažite je masnoćom – ja sam otopio kokosovo ulje da dobijem super hrskavi učinak.

Zatim na desni ugao stavite dvije žlice smjese. Preklopite koru na pola jednom po dužini, tako da prekrijete nadjev. Zatim počnite prebacivati kut s nadjevom motajući pritom koru, tako da na kraju dobijete čvrsto smotani trokut od tijesta i nadjeva.

Složite dobivene trokutiće na papir za pečenje i pecite u pećnici na 180 stupnjeva dok ne poprime lijepu boju. Meni je trebalo dvadesetak minuta. Pazite da vam trokutići ne izgore, jer znaju izgledati kao da se ništa ne događa, a onda rapidno počnu mijenjati nijanse.

Ovi trokutići idealni su za predjela, hranu s nogu na zabavama, piknik ili kao glavno jelo uz veliku zdjelu salate.

Recept pripremio Marko Ćustić, a ustupio Fresh.hr. Recept je vlasništvo portala Fresh.hr i daljnje kopiranje nije dopušteno.

Foto: Fresh.hr

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Crna vina

Prtugizec 2020 1l

3,32 eur/kom

CBD proizvodi

CBD KAPI (20%) 10ML - PUNI SPEKTAR

73,00 eur/kom

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Feta

Ovčji feta sir

10,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Bučino ulje

Stopostotno bučino ulje 250 ml

8,00 eur/kom

Med s dodacima

IMUNO BOMBA 450 G

8,00 eur/kom

Biljne kapsule

BILJKE ZA DIJABETES kapsule

35,00 eur/kom

Pršut

Pršut Ruža

12,50 eur/kg

Biska

Rakija Biska 0,70 l

24,00 eur/kom

Dimljeni mesni proizvodi

Sušena pačja prsa "La Dame", 250g

10,00 eur/kom

Kozji sir

Polutvrdi kozji sir

20,00 eur/kg

Bučino ulje

BUČINO ULJE hladno prešano (0,5l)

20,00 eur/kom

Sladila

SUKRALOZA U PRAHU 1kg

45,00 eur/kg

Prepeličja jaja

Ukiseljena (marinirana) prepeličja jaja

10,00 eur/kom