Biskupski kruh s čokoladnim preljevom

Srednje
4
60 min

U našoj kući obavezan kolač za blagdane je biskupski kruh! Svi u obitelji volimo orašaste plodove i suho voće pa sam i ovaj put napravila kolač prebogat tim namirnicama, mirisima začina i okusom!

Posebnost ovog kolača je što nema šećera i jaja, dakle, potpuno je primamljiv i veganima!

Možete ga napraviti i dva tjedna prije blagdana i pohraniti na hladno mjesto (tada će se okusi sjediniti i imat ćete za Božić ukusan, zdrav i zasitan kolač).

Sastojci

2 sjeckane banane

2/3 šalice biljnog mlijeka (bademovog, zobenog,kokosovog)

¼ šalice hladno prešanog suncokretovog ulja

sok od 1 naranče

1-2 jušne žlice meda ili agavinog sirupa – nije potrebno, po želji

1 šalica kokosovog brašna

1 šalica integralnog pšeničnog brašna

¼ čajne žličice himalajske soli

1 čajna žličica sode bikarbone

1 čajna žličica ekstrakta vanilije

1 čajna žličica cejlonskog cimeta

2 šalice sjeckanih orašastih plodova: badema, oraha, lješnjaka, indijskih oraščića( po želji)

2 šalice grubo sjeckanog suhog voća: marelica, smokvi, šljiva, datulja, grožđica, brusnica ( po želji)

* šalica = 2, 5 dl

Preljev

25 g kakao maslaca

2 jušne žlice organskog kakaa u prahu

2 jušne žlice meda ili agavinog sirupa

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190 º C.

Miksajte banane, dodajte mlijeko, ulje, sok od naranče, aromu vanilije i po želji med ili agavin sirup i miksajte dok ne dobijete tekuću smjesu. Zaslađivač ne trebate dodavati jer je kolač dovoljno sladak zbog suhog voća koje sadrži.

Pomiješajte brašna, sol i sodu bikarbonu. Suhe sastojke dodajte u tekuću smjesu i pomiješajte. Dodajte nasjeckane orašaste plodove i suho voće i sve dobro promiješajte. Smjesa je gusta pa , po potrebi, dovršite miješanje rukom.

Manji pleh obložite papirom za pečenje i žlicom stavite smjesu u pleh te poravnajte .

Pecite oko 40 minuta odnosno, dok čačkalica ubodena u kruh ne bude suha.

Pečeni kruh ostavite da se ohladi na rešetki oko 1 sat.

Napravite preljev; na pari otopite kakao maslac, dodajte med i kakao u prahu i dobro promiješajte. Prelijte kruh preljevom i posipajte sjeckanim listićima kokosa.

Kruh ostavite na hladnom mjestu . Prije serviranja izrežite kruh na šnite.

Neka ova zdrava slastica bude na vašem blagdanskom stolu!

Vaša Zdrava.iva, Blog http://zdrava-iva.eu

Cijeli recept možete vidjeti i na http://zdrava-iva.eu/biskupski-kruh-s-cokoladnim-preljevom/

Postupa

Ocijeni recept

Recept objavio

OPG Brček

Komentari

Dodaj komentar

Welcome to the world of adult Dating loveawake.ru

loveawake.ru 01.02.2022 04:12

Welcome to the world of adult Dating loveawake.ru

loveawake.ru 26.06.2022 09:30

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Voćna vina

Vino voćno od Haskapa

13,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Proizvodi bez šećera

Namaz Nutmaz maslac od lješnjaka 180g

4,65 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Ostalo

Vinjak

30,00 eur/L

Lipov med

MED LIPA 900g

12,50 eur/kom

Eko proizvodi

Marmelada od eko mandarine - 370ml

3,80 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Batat

Ljubičasti batat

4,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 5l

95,00 eur/kom

Amforin med

Med Amorfa

7,96 eur/kom

Kobasice

Istarska kobasica s tartufima

13,20 eur/kg

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Crna vina

Merlot 0.75 l

20,00 eur/kom