Međimurska juha od heljde

Lagano
4
30 min

Sastojci

1 kom Luk
50 gr Heljdina kaša natural Siladi
7 dcl Temeljac (domaći ili iz kocke)
1 Jušna žlica Ulje
1 Prstohvat Sjeckano lišće peršina
1 Prstohvat Prema potrebi još papra i soli
1 kom Češanj češnjaka
1 kom List sušenog lovora

Luk nasjeckati, pržiti na malo ulja pa dodati oprane narezane vrganje i nasjeckani češanj češnjaka. Luk i vrganje pirjati, ako je potrebno podlijevati s malo vode. Kad vrganji omekšaju, dodati opranu i ocijeđenu heljdinu kašu, lagano promiješati i dodati začine.

Prema potrebi podlijevati s još vode i kuhati desetak minuta, dok kaša ne omekša.

Ocijeni recept

Recept objavio

OPG SILADI

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Šljivovica

13,00 eur/L

Tanki rezanci za juhu

1,00 eur/kom

Jabuke

2,40 eur/kg

Eko proizvodi

0,50 eur/kom

Eko proizvodi

1,33 eur/kg

Masti životinjskog podrijetla

20,00 eur/kom

Pastrva

3,98 eur/kg

Ostalo

0,13 eur/kg

Med s dodacima

12,00 eur/kom

Cvjetni med

10,00 eur/kom

Bučino ulje

12,00 eur/kom

Maslinovo ulje

10,40 eur/kom

Zečije meso

10,00 eur/kg

Svinjsko meso

0,13 eur/kom

Ostalo

0,66 eur/kg