Fritule s jogurtom

Lagano
4
60 min

Sastojci

2 dcl jogurt
40 gr šećer
1 kom šećer u prahu
300 gr glatko brašno
1 kom vanilin šećer
12 gr prašak za pecivo
3 Jušna žlica rum
2 kom jaja
5 dcl ulje

U zdjelu s umućenim jajima, dodamo jogurt, rum, šećer, vanilin šećer i izmiješamo sastojke.

U zasebnoj posudi pomiješamo brašno i prašak za pecivo. Potom, miješajući pjenjačom mokru smjesu, u nju postupno dodajemo suhu smjesu od brašna i praška za pecivo, te dalje miješamo, dok ne dobijemo jednoličnu smjesu bez grudica. Dobivenu smjesu prekrijemo tanjurom i ostavimo da odstoji 20-ak minuta.

Zatim žlicu umočimo u vruće ulje, zagrabimo malo pripremljene smjese, a pomoću druge žlice smjesu guramo u vruću duboku masnoću.

Fritule pržimo do zlatno žute boje, izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće od prženja i posipamo šećerom u prahu.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Malo More

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Batat

BATAT - EKO uzgoj, narančasti

15,00 kn/kg

Suncokretovo ulje

Suncokretovo ulje

1,00 kn/kom

Pršut

Istarski pršut Jelenić

200,00 kn/kg

Ostalo

Kaki jabuka / Japanska jabuka

15,00 kn/kg

Ostalo

Votka

30,00 kn/L

Eko proizvodi

Matični sok od aronije AKCIJA

35,00 kn/L

Meso peradi

Zagorski purani i purice,domaće patke,guske i pilići

70,00 kn/kg

Sušene kobasice

Boškarin tartufi - Salama s mesom istarskog goveda-boškarina i tartufom

256,25 kn/kg

Prirodni (100%) sokovi

Matični sok od aronije 1L-dobitnik Velike ZLATNE medalje za kvalitetu

60,00 kn/L

Jezik

Jezik istarskog goveda-boškarina

32,50 kn/kg

Prirodni (100%) sokovi

Domaći sok od jabuke i mrkve

14,00 kn/L

Med s dodacima

Api dodatak – Med s dodatkom propolisa, 450 g

147,00 kn/kom

Kravlji sir

Tuffo

210,00 kn/kg

Kravlji sir

Rici

120,00 kn/kg

Proizvodi bez šećera

Bakini poljupci 90g

27,00 kn/kom


Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice