Mađarica

Srednje
6
60 min

Sastojci

600 gr Brašno
1 kom Prašak za pecivo
2 kom Jaja
100 gr Margarin
2 dcl Kiselo vrhnje
200 gr Šećer
4 dcl Mlijeko
200 gr Čokolada za kuhanje
6 Jušna žlica Brašno
300 gr Šećer
100 gr Margarin

TIJESTO – KORE ZA MAĐARICU

1. Prosijati brašno zajedno s praškom za pecivo, dodati jaja, margarin, vrhnje i šećer, te umijesiti tijesto. Razdijeliti u pet dijelova.

2. Svaki dio razvući na veličinu 20×30 cm i na prevrnutom plehu peći na 170 stupnjeva, da se osuši i blago porumeni.

3. Najbolju koru ostaviti za gornju površinu.

FINA ČOKOLADNA KREMA

1. U loncu za kuhanje kreme umiješati brašno i šećer s malo hladnog mlijeka, a ostatak zakuhati.

2. Vruće mlijeko preliti preko brašna i na laganoj vatri kuhati da se zgusne, dodati naribanu (može iskidanu) čokoladu, maslac i sve dobro promiješati.

kolač mađarica

Mađarica je sigurno jedan od najpopularnijih kolača na našim prostorima. Svaka kuharica i bilježnice naših mama i baka ima neku verziju ovog kolača. Vjerujem da i vi imate neki svoj recept. Iako je Mađarica tradicionalni kolač, može stati uz bok svim novijim, modernim i kremastim kolačima. Ovo je recept koji najčešće koristim, a razlog za to je zato što je jako, jako ukusna.

Mnoge domaćice uzimaju kupovne kore i tako pripremaju kolač, misleći da je savršena mađarica komplicirana za izraditi i da nije vrijedno truda. Najveći su problem naravno tanke i jednake kore. I ja sam otprilike slično razmišljala, dok nisam počela raditi kore na ovaj način, i od tada više nemam nikakvih problem, uvijek mi savršeno ispadnu. U samom receptu nemate slike postupka razvlačenja ovih tankih kora, zato svakako pogledajte video, gdje sve možete vidjeti u detalje. Mislim da je potrebno samo malo da bi vam neki recepti ispali savršeni. Recimo isto mi se dogodilo dok nisam napravila jako jednostavnu bajaderu i dok nisam naučila kako napraviti savršene breskvice. Uopće vam neće trebati puno prakse, ako naučite kako ih pravilno raditi.

SASTOJCI

TIJESTO:

60 dkg brašna

1 prašak za pecivo

2 jaja

10 dkg margarina

2 dcl kiselog vrhnja

20 dkg šećera

KREMA:

1 lit mlijeka

20 dkg čokolade za kuhanje

6 žlica brašna

30 dkg šećera

10 dkg margarina

VIDEO RECEPT:

TIJESTO – KORE ZA MAĐARICU

1. Prosijati brašno zajedno s praškom za pecivo, dodati jaja, margarin, vrhnje i šećer, te umijesiti tijesto. Razdijeliti u pet dijelova.

tijesto za kolače

2. Svaki dio razvući na veličinu 20×30 cm i na prevrnutom plehu peći na 170 stupnjeva, da se osuši i blago porumeni.

razvučene kore

3. Najbolju koru ostaviti za gornju površinu.

kore za mađaricu

FINA ČOKOLADNA KREMA

1. U loncu za kuhanje kreme umiješati brašno i šećer s malo hladnog mlijeka, a ostatak zakuhati.

2. Vruće mlijeko preliti preko brašna i na laganoj vatri kuhati da se zgusne, dodati naribanu (može iskidanu) čokoladu, maslac i sve dobro promiješati.

čokoladna krema

3. Kore premazati još toplom kremom i složiti jednu na drugu.

4. Lagano pritisnuti da se slijepe i gornju koru premazati istom kremom.

5. Kolač bi bilo dobro napraviti barem dan prije rezanja da bi kore omekanile od kreme i tako se lakše rezale.

Dobar Vam tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Malo More

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Ostalo

Mlinci

1,00 kn/kom

Eko proizvodi

ŠINJORINA SMOKVA eko pekmez 100% svježa smokva

3,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Istarska bjelica

70,00 kn/L

Jabuke

EKO Jabuka Topaz

13,00 kn/kg

Ulje konoplje

Extra djevičansko maslinovo ulje ovogodišnje Istra

75,00 kn/L

Ostalo

Mesni poklon paketi

0,10 kn/kom

Poklon paketi

GASTRO POKLON PAKET

120,00 kn/kom

Svinjsko meso

ODOJCI

18,00 kn/kg

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

60,00 kn/kg

Proizvodi bez šećera

Chameleon gin 0.7l

200,00 kn/kom

Dodatak prehrani

CBD Kapi 15 % 10 Ml

390,00 kn/kom

Crna vina

Crno vino

1,00 kn/L

Gin

Old Pilots Gin – London Dry Gin 0,7 L

325,00 kn/L

Slanina

Domaća slanina

1,00 kn/kg

Bijela vina

Vinarija Kaptol Graševina 0,75L

45,00 kn/kom