Ljeto na izmaku

Srednje
4
60 min

Sastojci

1 kg krakovi hobotnice
400 gr lignje
1 kg krumpir
1 kom zelena paprika
1 kom žuta paprika
1 kom crvena paprika
1 kom luk
3 dcl bijelo vino
1 kom češnjak
1 Jušna žlica vegeta
1 Jušna žlica maslinovo ulje
1 Prstohvat peršin

Koristimo zadnje domaće plodove u kombinaciji s lignjama i hobotnicom, ništa drugo,već ljetna nostalgija, budući da smo zakoračili u rujan.

Priprema:

1. Krakove hobotnice staviti kuhati u kipuću vodu oko 20-ak minuta.

2. Za to vrijeme zagrijati pećnicu na 220°C.

3. Oguliti krumpir, narezati na manje komade, narezati papriku, luk i češnjak.

4. Hobotnicu izvaditi, narezati na manje komade, dodati joj krumpir, papriku, luk, češnjak, maslinovo ulje, vegetu, peršin i lignje, te sve to zalijati s bijelim vinom.

5. Posložiti u posudu, prekriti folijom i peći jedno 20-ak minuta. Nakon toga maknuti foliju i peći sve dok hobotnica ne postane mekana i vino ispari.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Slatki likeri

LIKER TERANINO

0,10 kn/L

Meso divljači

Meso od jelena

0,10 kn/kg

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,10 kn/kg

Voćni likeri

Liker od limuna - 1l

263,00 kn/kom

Dimljeni mesni proizvodi

Premium kulin Bećar

250,00 kn/kom

Roze vina

ROSE 0,75 L - VRHUNSKO VINO

32,00 kn/kom

Kravlji sir

Punomasni polutvrdi kravlji sir MIX

0,10 kn/kom

Ostalo

DOMAĆI MLINCI INTEGRALNI

10,00 kn/kg

Jogurt

Božićni jogurt sa cimetom i medom

8,00 kn/kom

Tinktura

TINKTURA OD IMELE

140,00 kn/kom

Sušene kobasice

Suhe istarske kobasice

130,00 kn/kg

Meso divljači

Meso divljeg vepra

0,10 kn/kg

Konopljino brašno

Konopljino brašno

1,00 kn/kom

Eko proizvodi

EKO BRAŠNO

20,00 kn/kg

Ostalo

Gulaš od "boškarina" (polugotov proizvod)

150,00 kn/kom