Ljeto na izmaku

Srednje
4
60 min

Sastojci

1 kg krakovi hobotnice
400 gr lignje
1 kg krumpir
1 kom zelena paprika
1 kom žuta paprika
1 kom crvena paprika
1 kom luk
3 dcl bijelo vino
1 kom češnjak
1 Jušna žlica vegeta
1 Jušna žlica maslinovo ulje
1 Prstohvat peršin

Koristimo zadnje domaće plodove u kombinaciji s lignjama i hobotnicom, ništa drugo,već ljetna nostalgija, budući da smo zakoračili u rujan.

Priprema:

1. Krakove hobotnice staviti kuhati u kipuću vodu oko 20-ak minuta.

2. Za to vrijeme zagrijati pećnicu na 220°C.

3. Oguliti krumpir, narezati na manje komade, narezati papriku, luk i češnjak.

4. Hobotnicu izvaditi, narezati na manje komade, dodati joj krumpir, papriku, luk, češnjak, maslinovo ulje, vegetu, peršin i lignje, te sve to zalijati s bijelim vinom.

5. Posložiti u posudu, prekriti folijom i peći jedno 20-ak minuta. Nakon toga maknuti foliju i peći sve dok hobotnica ne postane mekana i vino ispari.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Biljne kapsule

BILJKE ZA DIJABETES kapsule

35,00 eur/kom

Feta

Ovčji feta sir

10,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Ostalo

Bamija-Rezana bamija Okra

200,00 eur/kom

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Inćuni

Marinirani inćun - 370ml

8,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Pršut

Pršut Ruža

12,50 eur/kg

Prepeličja jaja

Ukiseljena (marinirana) prepeličja jaja

10,00 eur/kom

Med s dodacima

IMUNO BOMBA 450 G

8,00 eur/kom

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom

Bučino ulje

BUČINO ULJE hladno prešano (0,5l)

20,00 eur/kom