Ljeto na izmaku

Srednje
4
60 min

Sastojci

1 kg krakovi hobotnice
400 gr lignje
1 kg krumpir
1 kom zelena paprika
1 kom žuta paprika
1 kom crvena paprika
1 kom luk
3 dcl bijelo vino
1 kom češnjak
1 Jušna žlica vegeta
1 Jušna žlica maslinovo ulje
1 Prstohvat peršin

Koristimo zadnje domaće plodove u kombinaciji s lignjama i hobotnicom, ništa drugo,već ljetna nostalgija, budući da smo zakoračili u rujan.

Priprema:

1. Krakove hobotnice staviti kuhati u kipuću vodu oko 20-ak minuta.

2. Za to vrijeme zagrijati pećnicu na 220°C.

3. Oguliti krumpir, narezati na manje komade, narezati papriku, luk i češnjak.

4. Hobotnicu izvaditi, narezati na manje komade, dodati joj krumpir, papriku, luk, češnjak, maslinovo ulje, vegetu, peršin i lignje, te sve to zalijati s bijelim vinom.

5. Posložiti u posudu, prekriti folijom i peći jedno 20-ak minuta. Nakon toga maknuti foliju i peći sve dok hobotnica ne postane mekana i vino ispari.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Bučino ulje

12,00 eur/kom

Jabuke

2,40 eur/kg

Poriluk

1,00 eur/kg

Svinjsko meso

0,13 eur/kom

Eko proizvodi

0,50 eur/kom

Med s dodacima

12,00 eur/kom

Ostalo

0,66 eur/kg

Poklon paketi

28,00 eur/kom

Eko proizvodi

1,33 eur/kg

Šljivovica

13,00 eur/L

Lignje

0,01 eur/kg

Špageti

1,00 eur/kom

Tikvice

0,01 eur/kg

Masti životinjskog podrijetla

20,00 eur/kom

Pastrva

3,98 eur/kg