Ljeto na izmaku

Srednje
4
60 min

Sastojci

1 kg krakovi hobotnice
400 gr lignje
1 kg krumpir
1 kom zelena paprika
1 kom žuta paprika
1 kom crvena paprika
1 kom luk
3 dcl bijelo vino
1 kom češnjak
1 Jušna žlica vegeta
1 Jušna žlica maslinovo ulje
1 Prstohvat peršin

Koristimo zadnje domaće plodove u kombinaciji s lignjama i hobotnicom, ništa drugo,već ljetna nostalgija, budući da smo zakoračili u rujan.

Priprema:

1. Krakove hobotnice staviti kuhati u kipuću vodu oko 20-ak minuta.

2. Za to vrijeme zagrijati pećnicu na 220°C.

3. Oguliti krumpir, narezati na manje komade, narezati papriku, luk i češnjak.

4. Hobotnicu izvaditi, narezati na manje komade, dodati joj krumpir, papriku, luk, češnjak, maslinovo ulje, vegetu, peršin i lignje, te sve to zalijati s bijelim vinom.

5. Posložiti u posudu, prekriti folijom i peći jedno 20-ak minuta. Nakon toga maknuti foliju i peći sve dok hobotnica ne postane mekana i vino ispari.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Konzervirane masline na domaći način

4,65 eur/kom

Ulje repice

Potražujem repičino ulje

5,97 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 5l

95,00 eur/kom

Ostalo

Pirovo integralno brašno

3,00 eur/kg

Gotovi proizvodi

toFINO! Začin s Vrganjima

6,00 eur/kom

Iznutrice

Potražujemo goveđe iznutrice

0,13 eur/kom

Čokolade

Čokolade i praline

1,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Kiseli kupus

Koprivničko kiselo zelje/kupus glavica

1,30 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 1l

22,00 eur/kom

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Bijela vina

Sauvignon 2019

5,97 eur/kom

Čokolade

SOS PMS čokolada /suvenir

2,40 eur/kom