Ljeto na izmaku

Srednje
4
60 min

Sastojci

1 kg krakovi hobotnice
400 gr lignje
1 kg krumpir
1 kom zelena paprika
1 kom žuta paprika
1 kom crvena paprika
1 kom luk
3 dcl bijelo vino
1 kom češnjak
1 Jušna žlica vegeta
1 Jušna žlica maslinovo ulje
1 Prstohvat peršin

Koristimo zadnje domaće plodove u kombinaciji s lignjama i hobotnicom, ništa drugo,već ljetna nostalgija, budući da smo zakoračili u rujan.

Priprema:

1. Krakove hobotnice staviti kuhati u kipuću vodu oko 20-ak minuta.

2. Za to vrijeme zagrijati pećnicu na 220°C.

3. Oguliti krumpir, narezati na manje komade, narezati papriku, luk i češnjak.

4. Hobotnicu izvaditi, narezati na manje komade, dodati joj krumpir, papriku, luk, češnjak, maslinovo ulje, vegetu, peršin i lignje, te sve to zalijati s bijelim vinom.

5. Posložiti u posudu, prekriti folijom i peći jedno 20-ak minuta. Nakon toga maknuti foliju i peći sve dok hobotnica ne postane mekana i vino ispari.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Kozji sir

Polutvrdi kozji sir

20,00 eur/kg

Marakuja

Passionfriit GREEN TROPIC QUEEN ECO

16,50 eur/kg

Trešnje

Trešnje

10,00 eur/kg

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Ostalo

Pirovo integralno brašno

3,00 eur/kg

Pitahaya

Pitahaya Crveno Crvena slatka sočna-najbolja koju ste ikad probali

13,00 eur/kg

Ulje konoplje

HLADNO PREŠANO ULJE KONOPLJE 500ML

13,01 eur/kom

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Ostalo

Mangosteen

22,00 eur/kg

Suncokretovo ulje

Potražujem suncokretovo ulje

5,31 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Jagode

Physalis - peruanska jagoda

1,92 eur/kg

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Žižolera 0.5l

30,00 eur/kom

Kozji sir

Meki kozji sir

13,00 eur/kg