Ljeto na izmaku

Srednje
4
60 min

Sastojci

1 kg krakovi hobotnice
400 gr lignje
1 kg krumpir
1 kom zelena paprika
1 kom žuta paprika
1 kom crvena paprika
1 kom luk
3 dcl bijelo vino
1 kom češnjak
1 Jušna žlica vegeta
1 Jušna žlica maslinovo ulje
1 Prstohvat peršin

Koristimo zadnje domaće plodove u kombinaciji s lignjama i hobotnicom, ništa drugo,već ljetna nostalgija, budući da smo zakoračili u rujan.

Priprema:

1. Krakove hobotnice staviti kuhati u kipuću vodu oko 20-ak minuta.

2. Za to vrijeme zagrijati pećnicu na 220°C.

3. Oguliti krumpir, narezati na manje komade, narezati papriku, luk i češnjak.

4. Hobotnicu izvaditi, narezati na manje komade, dodati joj krumpir, papriku, luk, češnjak, maslinovo ulje, vegetu, peršin i lignje, te sve to zalijati s bijelim vinom.

5. Posložiti u posudu, prekriti folijom i peći jedno 20-ak minuta. Nakon toga maknuti foliju i peći sve dok hobotnica ne postane mekana i vino ispari.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Bistri

NatureEKO Sok ARONIJA&HASKAP - 0.5l

25,00 kn/kom

Kupine

kupine

40,00 kn/kg

Bijela vina

Bijelo vino Couve - mješavina sorti graševina i zeleni silvanac

16,00 kn/L

Svinjsko meso

Potražujemo smrznuto svinjsko meso

1,00 eur/kg

Višnje

Svježe višnje (velike)

20,00 kn/kg

Maline

Maline

60,00 kn/kg

Eko proizvodi

MALINA CRVENA EKO

50,00 kn/kg

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

60,00 kn/kg

Energetske pločice

BIO proteinska pločica - MIX paket / 15kom

225,00 kn/kom

Meso divljači

Potražujem meso od divljači

100,00 kn/kg

Kupine

Bobičasto voće

10,00 kn/kg

Bijela vina

Bijelo vino - mješavina sorti graševina i zeleni silvanac

14,00 kn/L

Svinjsko meso

Meso i prerađevine od crne slavonske svinje

25,00 kn/kg

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

250,00 kn/L

Meso divljači

Meso od jelena

0,10 kn/kg