Ljeto na izmaku

Srednje
4
60 min

Sastojci

1 kg krakovi hobotnice
400 gr lignje
1 kg krumpir
1 kom zelena paprika
1 kom žuta paprika
1 kom crvena paprika
1 kom luk
3 dcl bijelo vino
1 kom češnjak
1 Jušna žlica vegeta
1 Jušna žlica maslinovo ulje
1 Prstohvat peršin

Koristimo zadnje domaće plodove u kombinaciji s lignjama i hobotnicom, ništa drugo,već ljetna nostalgija, budući da smo zakoračili u rujan.

Priprema:

1. Krakove hobotnice staviti kuhati u kipuću vodu oko 20-ak minuta.

2. Za to vrijeme zagrijati pećnicu na 220°C.

3. Oguliti krumpir, narezati na manje komade, narezati papriku, luk i češnjak.

4. Hobotnicu izvaditi, narezati na manje komade, dodati joj krumpir, papriku, luk, češnjak, maslinovo ulje, vegetu, peršin i lignje, te sve to zalijati s bijelim vinom.

5. Posložiti u posudu, prekriti folijom i peći jedno 20-ak minuta. Nakon toga maknuti foliju i peći sve dok hobotnica ne postane mekana i vino ispari.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Prirodni (100%) sokovi

Matični sok od aronije

10,00 eur/L

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Vodnjanska Buža 0.5 l

18,00 eur/kom

Ostalo

Pirovo integralno brašno

3,00 eur/kg

Ostalo

Mangosteen

22,00 eur/kg

Kozji sir

Meki kozji sir

13,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Sadnice

Sadnice voća

20,00 eur/kom

Pitahaya

Pitahaya Crveno Crvena slatka sočna-najbolja koju ste ikad probali

13,00 eur/kg

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom

Kiseli kupus

Koprivničko kiselo zelje/kupus glavica

1,30 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Sadnice

CHAYOTE - MEKSIČKI KRASTAVAC

3,98 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Marakuja

Passionfriit GREEN TROPIC QUEEN ECO

16,50 eur/kg