Ljeto na izmaku

Srednje
4
60 min

Sastojci

1 kg krakovi hobotnice
400 gr lignje
1 kg krumpir
1 kom zelena paprika
1 kom žuta paprika
1 kom crvena paprika
1 kom luk
3 dcl bijelo vino
1 kom češnjak
1 Jušna žlica vegeta
1 Jušna žlica maslinovo ulje
1 Prstohvat peršin

Koristimo zadnje domaće plodove u kombinaciji s lignjama i hobotnicom, ništa drugo,već ljetna nostalgija, budući da smo zakoračili u rujan.

Priprema:

1. Krakove hobotnice staviti kuhati u kipuću vodu oko 20-ak minuta.

2. Za to vrijeme zagrijati pećnicu na 220°C.

3. Oguliti krumpir, narezati na manje komade, narezati papriku, luk i češnjak.

4. Hobotnicu izvaditi, narezati na manje komade, dodati joj krumpir, papriku, luk, češnjak, maslinovo ulje, vegetu, peršin i lignje, te sve to zalijati s bijelim vinom.

5. Posložiti u posudu, prekriti folijom i peći jedno 20-ak minuta. Nakon toga maknuti foliju i peći sve dok hobotnica ne postane mekana i vino ispari.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Šljivovica

Rakija šljiva - 1L

13,00 eur/L

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,01 eur/kg

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom

Melem

Zlatna mast od 24 ljekovite biljke 100ml – BioProizvodi Varaždin.

20,00 eur/kom

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Ostalo

Prah bamije/okra 100 grama

20,00 eur/kom

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Ostalo

Vanilija i proizvodi vanilije

1,00 eur/kom

Ostalo

Potražnja mesa, sira, voća i povrća..

0,13 eur/kg

Ostalo

Kupujem juneći loj

0,66 eur/kg

Pastrva

PASTRVA

3,98 eur/kg

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Ostalo

ZAGORSKI MLINCI 500gr

1,99 eur/kom