Ljeto na izmaku

Srednje
4
60 min

Sastojci

1 kg krakovi hobotnice
400 gr lignje
1 kg krumpir
1 kom zelena paprika
1 kom žuta paprika
1 kom crvena paprika
1 kom luk
3 dcl bijelo vino
1 kom češnjak
1 Jušna žlica vegeta
1 Jušna žlica maslinovo ulje
1 Prstohvat peršin

Koristimo zadnje domaće plodove u kombinaciji s lignjama i hobotnicom, ništa drugo,već ljetna nostalgija, budući da smo zakoračili u rujan.

Priprema:

1. Krakove hobotnice staviti kuhati u kipuću vodu oko 20-ak minuta.

2. Za to vrijeme zagrijati pećnicu na 220°C.

3. Oguliti krumpir, narezati na manje komade, narezati papriku, luk i češnjak.

4. Hobotnicu izvaditi, narezati na manje komade, dodati joj krumpir, papriku, luk, češnjak, maslinovo ulje, vegetu, peršin i lignje, te sve to zalijati s bijelim vinom.

5. Posložiti u posudu, prekriti folijom i peći jedno 20-ak minuta. Nakon toga maknuti foliju i peći sve dok hobotnica ne postane mekana i vino ispari.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Poklon paketi

Poklon paket 3x čokoladne bučine koštice

12,00 eur/kom

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg