Ljeto na izmaku

Srednje
4
60 min

Sastojci

1 kg krakovi hobotnice
400 gr lignje
1 kg krumpir
1 kom zelena paprika
1 kom žuta paprika
1 kom crvena paprika
1 kom luk
3 dcl bijelo vino
1 kom češnjak
1 Jušna žlica vegeta
1 Jušna žlica maslinovo ulje
1 Prstohvat peršin

Koristimo zadnje domaće plodove u kombinaciji s lignjama i hobotnicom, ništa drugo,već ljetna nostalgija, budući da smo zakoračili u rujan.

Priprema:

1. Krakove hobotnice staviti kuhati u kipuću vodu oko 20-ak minuta.

2. Za to vrijeme zagrijati pećnicu na 220°C.

3. Oguliti krumpir, narezati na manje komade, narezati papriku, luk i češnjak.

4. Hobotnicu izvaditi, narezati na manje komade, dodati joj krumpir, papriku, luk, češnjak, maslinovo ulje, vegetu, peršin i lignje, te sve to zalijati s bijelim vinom.

5. Posložiti u posudu, prekriti folijom i peći jedno 20-ak minuta. Nakon toga maknuti foliju i peći sve dok hobotnica ne postane mekana i vino ispari.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Poklon paketi

Medeni poklon paket

250,00 kn/kom

Svinjsko meso

ODOJCI

18,00 kn/kg

Mandarine

Mandarine

8,00 kn/kg

Ostalo

Mesni poklon paketi

0,10 kn/kom

Prirodni (100%) sokovi

Sok od jabuke 3l bag in box

37,00 kn/kom

Poklon paketi

GASTRO POKLON PAKET

120,00 kn/kom

Pršut

Istarski pršut

180,00 kn/kg

Batat

Batat- nova berba

7,00 kn/kg

Ostalo

DOMAĆI MLINCI INTEGRALNI

10,00 kn/kg

Pršut

Istarski pršut Jelenić

200,00 kn/kg

Viljamovka

VILJAMOVKA JEBENICA 1.0L

0,10 kn/L

Sadnice

Yacon

60,00 kn/kom

Biska

Biska

129,00 kn/L

Paprika

Slatka domaća začinska paprika

120,00 kn/kg

Bijelo brašno (tip 400 i tip 550)

EKO BRAŠNO

20,00 kn/kg