Salata od hobotnice

Lagano
4
60 min

Sastojci

2 kg Hobotnica
1 kg Krumpir
2 dcl Maslinovo ulje
1 kom Crveni luk
3 kom Režanj češnjaka

Zamrznutu hobotnicu kuhajte sve dok ne omekša i na najdebljem dijelu. U drugoj posudi skuhajte krumpir u ljusci. Kada su hobotnica i krumpir skuhani, ocijedite vodu i pustite sve da se ohladi.Krakove hobotnice izrežite na kolutiće a glavu na kockice. Krumpir ogulite i izrežite na kockice.Crveni luk i češnjak nasjeckajte na sitno.U velikoj zdjeli dobro pomiješajte izrezanu hobotnicu, krumpir, luk i češnjak. Dodajte 2 dcl dobrog maslinovog ulja, malo vinskog octa, posolite i popaprite. Za kraj dodajte malo sitno sjeckanog peršina u salatu.

Savjet: Ako nemate vremena za kuhanje hobotnice, toplo vam preporučamo da kupite već gotovu salatu od hobotnice u Ribarnicama Leut (prodaju na tržnicama Kvatrić i Jarun u Zagrebu) samo skuhajte krumpir i dodajte u gotovu salatu i uživajte u savršenstvu okusa.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Svinjsko meso

Potražujemo smrznuto svinjsko meso

1,00 eur/kg

Nojeva jaja

Nojevo jaje iz slobodnog uzgoja

27,00 eur/kg

Kupine

kupine

40,00 kn/kg

Kupine

Bobičasto voće

10,00 kn/kg

Svinjsko meso

Meso i prerađevine od crne slavonske svinje

25,00 kn/kg

Ostalo

PREMIUM TOPLA ČOKOLADA ''FINO'' 200g

9,00 kn/kom

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

60,00 kn/kg

Bistri

NatureEKO Sok ARONIJA&HASKAP - 0.5l

25,00 kn/kom

Propolis

Propolis

45,00 kn/kom

Smokve

Otkup svježe smokve

3,00 kn/kom

Eko proizvodi

MALINA CRVENA EKO

60,00 kn/kg

Krumpir

PLAVI KRUMPIR

15,00 kn/kg

Meso divljači

Meso od jelena

0,10 kn/kg

Bijela vina

Bijelo vino Couve - mješavina sorti graševina i zeleni silvanac

16,00 kn/L

Bagremov med

Med-bagrem

60,00 kn/kg