Pikantna juha od buče, đumbira i cimeta

Lagano
4
30 min

Sastojci

1 kom glavica luka
500 gr hokaido buča
6 Jušna žlica ulje
8 dcl povrtni temeljac
100 gr svježi đumbir
2 kom češnjeva češnjaka
1 Prstohvat cimet
4 Jušna žlica vrhnje za kuhanje
4 Jušna žlica bučine koštice

Isprobajte brzu i jednostavnu pikantnu juhu od buče, đumbira i cimeta!

Priprema: 10 minuta

Kuhanje: 15 minuta

Porcija: 4

Priprema:

Buču prepolovite, maknite koštice, narežite na kriške i ogulite pa ih narežite na kockice. Ogulite luk, češnjak i đumbir pa ih nasjeckajte. Ugrijte ulje u posudi, dodajte luk, pa dinstajte pet minuta, dodajte češnjak i đumbir, pa još prodinstajte. Dodajte pomiješani temeljac s vrhnjem pa na kraju kocke buče. Kuhajte na laganoj vatri dok buča ne postane mekana. Potom začinite solju, paprom i prema ukusu cimetom. Juhu usitnite štapnim mikserom ili u blenderu. Rasporedite je po tanjurima pa površinu pokapajte vrhnjem za kuhanje i nasjeckanim bučinim golicama.

Juhi od buče dodajte đumbir i prstohvat cimeta i uživajte u sjajnom spoju okusa!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Medna mješavina

Bronho med

11,50 eur/kom

Sadnice

Sladni Agar

7,50 eur/kom

Trešnje

Trešnje

10,00 eur/kg

Iznutrice

Potražujemo goveđe iznutrice

0,13 eur/kom

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Čokolade

Čokolade i praline

1,00 eur/kom

Med od suncokreta

MED SUNCOKRET 900g

10,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 1l

22,00 eur/kom

Bijela vina

Sauvignon 2019

5,97 eur/kom

Kiseli kupus

Koprivničko kiselo zelje/kupus glavica

1,30 eur/kom

Ostalo

Sezonsko povrće

3,00 eur/kg