Pikantna juha od buče, đumbira i cimeta

Lagano
4
30 min

Sastojci

1 kom glavica luka
500 gr hokaido buča
6 Jušna žlica ulje
8 dcl povrtni temeljac
100 gr svježi đumbir
2 kom češnjeva češnjaka
1 Prstohvat cimet
4 Jušna žlica vrhnje za kuhanje
4 Jušna žlica bučine koštice

Isprobajte brzu i jednostavnu pikantnu juhu od buče, đumbira i cimeta!

Priprema: 10 minuta

Kuhanje: 15 minuta

Porcija: 4

Priprema:

Buču prepolovite, maknite koštice, narežite na kriške i ogulite pa ih narežite na kockice. Ogulite luk, češnjak i đumbir pa ih nasjeckajte. Ugrijte ulje u posudi, dodajte luk, pa dinstajte pet minuta, dodajte češnjak i đumbir, pa još prodinstajte. Dodajte pomiješani temeljac s vrhnjem pa na kraju kocke buče. Kuhajte na laganoj vatri dok buča ne postane mekana. Potom začinite solju, paprom i prema ukusu cimetom. Juhu usitnite štapnim mikserom ili u blenderu. Rasporedite je po tanjurima pa površinu pokapajte vrhnjem za kuhanje i nasjeckanim bučinim golicama.

Juhi od buče dodajte đumbir i prstohvat cimeta i uživajte u sjajnom spoju okusa!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg

Poklon paketi

Poklon paket 3x čokoladne bučine koštice

12,00 eur/kom

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L