Pikantna juha od buče, đumbira i cimeta

Lagano
4
30 min

Sastojci

1 kom glavica luka
500 gr hokaido buča
6 Jušna žlica ulje
8 dcl povrtni temeljac
100 gr svježi đumbir
2 kom češnjeva češnjaka
1 Prstohvat cimet
4 Jušna žlica vrhnje za kuhanje
4 Jušna žlica bučine koštice

Isprobajte brzu i jednostavnu pikantnu juhu od buče, đumbira i cimeta!

Priprema: 10 minuta

Kuhanje: 15 minuta

Porcija: 4

Priprema:

Buču prepolovite, maknite koštice, narežite na kriške i ogulite pa ih narežite na kockice. Ogulite luk, češnjak i đumbir pa ih nasjeckajte. Ugrijte ulje u posudi, dodajte luk, pa dinstajte pet minuta, dodajte češnjak i đumbir, pa još prodinstajte. Dodajte pomiješani temeljac s vrhnjem pa na kraju kocke buče. Kuhajte na laganoj vatri dok buča ne postane mekana. Potom začinite solju, paprom i prema ukusu cimetom. Juhu usitnite štapnim mikserom ili u blenderu. Rasporedite je po tanjurima pa površinu pokapajte vrhnjem za kuhanje i nasjeckanim bučinim golicama.

Juhi od buče dodajte đumbir i prstohvat cimeta i uživajte u sjajnom spoju okusa!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Čokolade

SOS PMS čokolada /suvenir

2,40 eur/kom

Lipov med

MED LIPA 900g

12,50 eur/kom

Medljikovac med

MED MEDLJIKA 900g

14,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 5l

95,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO mladi luk

5,00 eur/kg

Ostalo

PRIRODNA AROMA U PRAHU - JAGODA 100g

8,00 eur/kom

Čokolade

Čokolade i praline

1,00 eur/kom

Bijela vina

Sauvignon 2019

5,97 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 190g

5,31 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Žižolera 0.5l

30,00 eur/kom

Sadnice

Sladni Agar

7,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 1l

22,00 eur/kom