Proljetni rižoto od šparoga, mladog luka i limunovog soka

Lagano
6
30 min

Sastojci

250 gr Riža Arborio
5 dcl Povrtni temeljac
2 dcl Suho bijelo vino
230 gr Šparoge
3 kom Mladi luk
1 Jušna žlica Maslinovo ulje
1 Jušna žlica Svježi peršin
1 Jušna žlica Sok od limuna
1 kom Korica jednog limuna
1 Prstohvat Sol i papar

U malom loncu najprije zagrijte temeljac (povrtni ili pileći).

U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte luk, koji je prethodno očišće i narezan, uz odbačene zelene peteljke, i pirjajte oko tri minute, povremeno miješajući.

Dodajte rižu i kuhajte još dvije minute miješajući.

Dodajte vino, nastavite miješati.

Nakon što se vino većim dijelom upije, otprilike 5 minuta, počnite lagano dodavati topli temeljac.

Zagrijte ostatak maslinovog ulja u srednjoj tavi na srednjoj vatri te na njoj pirjajte šparoge dok ne omekšaju, oko 5 minuta. Maknite s vatre i ostavite sa strane.

U međuvremenu nastavite pratiti rižoto, po potrebi dolijevajući temeljac i redovito miješajući.

Pred kraj, dok se rižoto zgusne i kuha, morat ćete ga prilično stalno miješati, često miješajući da riža ne zagori.

Kada se sav temeljac upije i riža skuha, maknite s vatre.

Umiješajte šalicu parmezana (po želji). Dodajte šparoge, svježe narezani peršin, limunov sok i koricu te promiješajte da se sjedini.

Posolite i popaprite po ukusu. Poslužite vruće.

U slast!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Pršut

PRŠUT JELENIĆ bez kosti 500g

30,00 eur/kom

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

7,96 eur/kg

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Jabuke

EKO Jabuka Gala

2,40 eur/kg

Blitva

Blitva

1,00 eur/kg

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Prirodni (100%) sokovi

Eko 100% sok sibirske borovnice - haskapa

12,00 eur/L

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

L jaja težine 63-73 g

Jaja iz slobodnog uzgoja

0,30 eur/kom

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Magareće mlijeko

Magareće mlijeko

25,00 eur/L