Brudet od riba

Za početak ribu očistimo i dobro operemo pa ju narežemo na veće komade, osušimo papirnatim ubrusom, posolimo te svaki komad zasebno uvaljamo u brašno sa svih strana.

Zagrijemo ulje te riblje komade naglo prepržimo dok ne porumene.

Komade izvadimo na tanjur a na istom ulju na kojem su se pržili propirjamo sjeckani luk i češnjak pa naknadno dodamo nasjeckanu rajčicu i dinstamo 10 minuta.

Vratite ribu, začinite po želji (sol, papar, vegeta) i dodajte malo vinskog octa i vode.

Sve zajedno dinstamo na laganoj vatri dok riba ne omekša.

Napomena:

Brudet se ne preporuča miješati, već za vrijeme kuhanja par puta lagano protresite posudu.

Ovo idealno jelo je najbolje poslužiti sa palentom.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,00 eur/kg

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Inćuni

Marinirani inćun - 370ml

8,50 eur/kom

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Istarska Bjelica 0,5 l

18,00 eur/kom