Brudet od riba

Za početak ribu očistimo i dobro operemo pa ju narežemo na veće komade, osušimo papirnatim ubrusom, posolimo te svaki komad zasebno uvaljamo u brašno sa svih strana.

Zagrijemo ulje te riblje komade naglo prepržimo dok ne porumene.

Komade izvadimo na tanjur a na istom ulju na kojem su se pržili propirjamo sjeckani luk i češnjak pa naknadno dodamo nasjeckanu rajčicu i dinstamo 10 minuta.

Vratite ribu, začinite po želji (sol, papar, vegeta) i dodajte malo vinskog octa i vode.

Sve zajedno dinstamo na laganoj vatri dok riba ne omekša.

Napomena:

Brudet se ne preporuča miješati, već za vrijeme kuhanja par puta lagano protresite posudu.

Ovo idealno jelo je najbolje poslužiti sa palentom.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Kozji sir

Mladi kozji sir

25,00 eur/kg

Repa

Svježa repa

1,00 eur/kg

Gotovi proizvodi

Bijela tartufata 90 g

12,50 eur/kom

Cherry rajčica

Mini rajčice

1,00 eur/kg

Pirovo brašno

Pirovo brašno

2,00 eur/kg

Celer

Korijen celera

1,00 eur/kg

Tartufi

Crni sjeckani tartuf 90 g

21,25 eur/kom

Poklon paketi

Poklon paket 3x čokoladne bučine koštice

12,00 eur/kom

Ostalo

Kozja skuta

15,00 eur/kg

Suhe smokve

Suhe smokve

2,65 eur/kom

Slatki likeri

Terranino

17,12 eur/L

Paprika

Crvena paprika

1,00 eur/kg

Ostalo

Ribež inox Nini Tartufi

25,00 eur/kom

Grickalice

Heljda snack s kukuruzom

2,65 eur/kom