Srdele na buzaru s krumpirom

Srdele (1kg) očistimo od ljusaka i utrobe i odrežemo im glava.

Krumpir ( 1,2 kg) ogulimo,operemo i narežemo na kolute debljine 4-5 milimetara.

Peršin (15g) i češnjak (4 režnja) očistimo i sitno iskosamo.

U odgovarajuću nauljenu posudu poslažemo prvo red krumpira pa red srdela,dodaamo soli i papra po želji,4 režnja češnjaka,15 g peršina,maslinovo ulje (1,5 dl) i bijelo vino (1 dl).

Zatim ponovimo redoslijed tako da završimo s krumpirom.

Prelijemo uljem,vinom i vodom tako da tekućina prekrije krumpir.

Srdele s krumpirom prekrijemo folijom i pečemo u pećnici 30-40 minuta na temperaturi od 160°C.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Lipov med

MED LIPA 900g

12,50 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Rozinjola 1l

30,00 eur/kom

Voćna vina

Vino voćno od Haskapa

13,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Proizvodi bez šećera

Namaz Nutmaz maslac od lješnjaka 180g

4,65 eur/kom

Kobasice

Istarska kobasica s tartufima

13,20 eur/kg

Batat

Ljubičasti batat

4,00 eur/kg

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Eko proizvodi

Marmelada od eko mandarine - 370ml

3,80 eur/kom

Prepeličja jaja

Prepeličja jaja - Istra / Pula

0,20 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 0,75l

17,00 eur/kom

Juneće meso

Mlada junad

1000,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 5l

95,00 eur/kom