Srdele na buzaru s krumpirom

Srdele (1kg) očistimo od ljusaka i utrobe i odrežemo im glava.

Krumpir ( 1,2 kg) ogulimo,operemo i narežemo na kolute debljine 4-5 milimetara.

Peršin (15g) i češnjak (4 režnja) očistimo i sitno iskosamo.

U odgovarajuću nauljenu posudu poslažemo prvo red krumpira pa red srdela,dodaamo soli i papra po želji,4 režnja češnjaka,15 g peršina,maslinovo ulje (1,5 dl) i bijelo vino (1 dl).

Zatim ponovimo redoslijed tako da završimo s krumpirom.

Prelijemo uljem,vinom i vodom tako da tekućina prekrije krumpir.

Srdele s krumpirom prekrijemo folijom i pečemo u pećnici 30-40 minuta na temperaturi od 160°C.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Proizvodi bez šećera

SMOKVENJAK kobasica 100 g

2,50 eur/kom

Ostalo

Otkupljujem povrće

0,13 eur/kg

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Jabuke

EKO Jabuka Fuji

2,40 eur/kg

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Bučino ulje

Nagrađivano varaždinsko bučino ulje 0,50 l

12,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO voće

1,33 eur/kg

Lignje

Domaće jadranske lignje

0,01 eur/kg

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 600g

20,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje 0.5l

10,40 eur/kom

Ostalo

Kupujem juneći loj

0,66 eur/kg

Šljivovica

Rakija šljiva - 1L

13,00 eur/L

Tikvice

Tikvice

0,01 eur/kg

Melem

Zlatna mast od 24 ljekovite biljke 100ml – BioProizvodi Varaždin.

20,00 eur/kom

Poriluk

Krumpir

1,00 eur/kg