Srdele na buzaru s krumpirom

Srdele (1kg) očistimo od ljusaka i utrobe i odrežemo im glava.

Krumpir ( 1,2 kg) ogulimo,operemo i narežemo na kolute debljine 4-5 milimetara.

Peršin (15g) i češnjak (4 režnja) očistimo i sitno iskosamo.

U odgovarajuću nauljenu posudu poslažemo prvo red krumpira pa red srdela,dodaamo soli i papra po želji,4 režnja češnjaka,15 g peršina,maslinovo ulje (1,5 dl) i bijelo vino (1 dl).

Zatim ponovimo redoslijed tako da završimo s krumpirom.

Prelijemo uljem,vinom i vodom tako da tekućina prekrije krumpir.

Srdele s krumpirom prekrijemo folijom i pečemo u pećnici 30-40 minuta na temperaturi od 160°C.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Instant čajevi

Tražim prirodne instant čajeve

9,29 eur/kg

Svinjsko meso

Potražujemo smrznuto svinjsko meso

1,00 eur/kg

Mandarine

Neretvanske mandarine

1,50 eur/kg

Kravlje mlijeko

Svježe mlijeko

0,13 eur/L

Njega lica

KLEOPATRA,Krema za lice za sve tipove kože.

15,00 eur/kom

Kozji sir

Kozji sir

14,00 eur/kg

Svinjsko meso

Crne slavonske svinje - EKO i otvoreni uzgoj

2,12 eur/kg

Bijela morska riba

Potražujem ribu

9,29 eur/kg

Ostalo

Trešnjina kvasina

0,00 eur/L

Poklon paketi

Poklon paket - Slavonija

11,60 eur/kom

Propolis

Propolis

4,60 eur/kom

Iznutrice

Potražujemo goveđe iznutrice

0,13 eur/kom

Ostalo

Kupujem juneći loj

0,66 eur/kg

Eko proizvodi

EKO rezanci - Široki

13,27 eur/kg

Sadnice

Sadnice voća

20,00 eur/kom