Srdele na buzaru s krumpirom

Srdele (1kg) očistimo od ljusaka i utrobe i odrežemo im glava.

Krumpir ( 1,2 kg) ogulimo,operemo i narežemo na kolute debljine 4-5 milimetara.

Peršin (15g) i češnjak (4 režnja) očistimo i sitno iskosamo.

U odgovarajuću nauljenu posudu poslažemo prvo red krumpira pa red srdela,dodaamo soli i papra po želji,4 režnja češnjaka,15 g peršina,maslinovo ulje (1,5 dl) i bijelo vino (1 dl).

Zatim ponovimo redoslijed tako da završimo s krumpirom.

Prelijemo uljem,vinom i vodom tako da tekućina prekrije krumpir.

Srdele s krumpirom prekrijemo folijom i pečemo u pećnici 30-40 minuta na temperaturi od 160°C.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 1l

22,00 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

Guščja mast, 190g

5,31 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje STIPANI'S 0,75l

17,00 eur/kom

Čokolade

SOS PMS čokolada /suvenir

2,40 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, Žižolera 0.5l

30,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom

Džemovi

Miješani džem od malina i kupina

4,50 eur/kom

Eko proizvodi

Eko piletina

2,00 eur/kom

Medljikovac med

MED MEDLJIKA 900g

14,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

EKO mladi luk

5,00 eur/kg

Svinjsko meso

Potražujemo svježe svinjsko meso

0,13 eur/kom

Eko proizvodi

EKO svježe povrće

1,00 eur/kom

Ostalo

RUSTIKALNI MLINCI 500gr

2,65 eur/kom