Srdele na buzaru s krumpirom

Srdele (1kg) očistimo od ljusaka i utrobe i odrežemo im glava.

Krumpir ( 1,2 kg) ogulimo,operemo i narežemo na kolute debljine 4-5 milimetara.

Peršin (15g) i češnjak (4 režnja) očistimo i sitno iskosamo.

U odgovarajuću nauljenu posudu poslažemo prvo red krumpira pa red srdela,dodaamo soli i papra po želji,4 režnja češnjaka,15 g peršina,maslinovo ulje (1,5 dl) i bijelo vino (1 dl).

Zatim ponovimo redoslijed tako da završimo s krumpirom.

Prelijemo uljem,vinom i vodom tako da tekućina prekrije krumpir.

Srdele s krumpirom prekrijemo folijom i pečemo u pećnici 30-40 minuta na temperaturi od 160°C.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Meso divljači

Potražujem meso od divljači

100,00 kn/kg

Meso divljači

Meso od jelena

0,10 kn/kg

Bijela vina

Bijelo vino Couve - mješavina sorti graševina i zeleni silvanac

16,00 kn/L

Kupine

Bobičasto voće

10,00 kn/kg

Dimljeni mesni proizvodi

DOMAĆI ČVARCI+KOBASICA CRNE SLAVONSKE SVINJE, PROMO PAKIRANJE

80,00 kn/kom

Svinjsko meso

Potražujemo smrznuto svinjsko meso

1,00 eur/kg

Kupine

kupine

40,00 kn/kg

Propolis

Propolis

45,00 kn/kom

Smokve

Otkup svježe smokve

3,00 kn/kom

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

60,00 kn/kg

Bistri

NatureEKO Sok ARONIJA&HASKAP - 0.5l

25,00 kn/kom

Krumpir

PLAVI KRUMPIR

15,00 kn/kg

Ostalo

PREMIUM TOPLA ČOKOLADA ''FINO'' 200g

9,00 kn/kom

Eko proizvodi

MALINA CRVENA EKO

60,00 kn/kg

Nojeva jaja

Nojevo jaje iz slobodnog uzgoja

27,00 eur/kg