Srdele na buzaru s krumpirom

Srdele (1kg) očistimo od ljusaka i utrobe i odrežemo im glava.

Krumpir ( 1,2 kg) ogulimo,operemo i narežemo na kolute debljine 4-5 milimetara.

Peršin (15g) i češnjak (4 režnja) očistimo i sitno iskosamo.

U odgovarajuću nauljenu posudu poslažemo prvo red krumpira pa red srdela,dodaamo soli i papra po želji,4 režnja češnjaka,15 g peršina,maslinovo ulje (1,5 dl) i bijelo vino (1 dl).

Zatim ponovimo redoslijed tako da završimo s krumpirom.

Prelijemo uljem,vinom i vodom tako da tekućina prekrije krumpir.

Srdele s krumpirom prekrijemo folijom i pečemo u pećnici 30-40 minuta na temperaturi od 160°C.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Majčina dušica

Ukiseljeni Motar (Petrovac) - 720 ml

10,00 eur/kom

Biljne kapsule

BILJKE ZA DIJABETES kapsule

35,00 eur/kom

Feta

Ovčji feta sir

10,00 eur/kom

Sadnice

Gorka dinja-Sadnice-karela-Momordica charantia.

5,00 eur/kom

Bučino ulje

100% bučino ulje 0,5l

11,00 eur/kom

Med s dodacima

IMUNO BOMBA 450 G

8,00 eur/kom

Pršut

Pršut Ruža

12,50 eur/kg

Prepeličja jaja

Ukiseljena (marinirana) prepeličja jaja

10,00 eur/kom

Eko proizvodi

EKO jaja

0,50 eur/kom

Njega lica

Kraljevski Anti-age serum od Ruže

25,00 eur/kom

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg

Bučino ulje

Slavonsko bučino ulje

22,00 eur/L

Bučino ulje

BUČINO ULJE hladno prešano (0,5l)

20,00 eur/kom

Tabasco

Ljuti chili umak - OLD SMOKER

7,00 eur/kom

Maslinovo ulje

Ekstra djevičansko maslinovo ulje 0,75l

21,00 eur/kom