Srdele na buzaru s krumpirom

Srdele (1kg) očistimo od ljusaka i utrobe i odrežemo im glava.

Krumpir ( 1,2 kg) ogulimo,operemo i narežemo na kolute debljine 4-5 milimetara.

Peršin (15g) i češnjak (4 režnja) očistimo i sitno iskosamo.

U odgovarajuću nauljenu posudu poslažemo prvo red krumpira pa red srdela,dodaamo soli i papra po želji,4 režnja češnjaka,15 g peršina,maslinovo ulje (1,5 dl) i bijelo vino (1 dl).

Zatim ponovimo redoslijed tako da završimo s krumpirom.

Prelijemo uljem,vinom i vodom tako da tekućina prekrije krumpir.

Srdele s krumpirom prekrijemo folijom i pečemo u pećnici 30-40 minuta na temperaturi od 160°C.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Melem

20,00 eur/kom

Svinjsko meso

0,13 eur/kom

Bučino ulje

12,00 eur/kom

Krumpir

1,00 eur/kg

Zečije meso

10,00 eur/kg

Masti životinjskog podrijetla

20,00 eur/kom

Lignje

0,01 eur/kg

Med s dodacima

12,00 eur/kom

Špageti

1,00 eur/kom

Poriluk

1,00 eur/kg

Ostalo

0,13 eur/kg

Tikvice

0,01 eur/kg

Eko proizvodi

1,33 eur/kg

Cvjetni med

10,00 eur/kom

Jabuke

2,40 eur/kg