Ponuda

Zeleni Silvanac 0.75 l

kn  -  1,00/1kom  •  1,00/100kom  •  1,00/1000kom

EUR  -  0,13 /1kom  •  0,13 /100kom  •  0,13 /1000kom

Država

Hrvatska

Dostupna količina

300 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Prije više od tri desetljeća udomaćio se u našim vinogradima osvojivši prije svega nas proizvođaće, svojom ljupkošću i iskrenošću vina pogodnog za uživanje u svakoj prigodi, a potom tržište Hrvatske i odnedavno veoma zahtjevno Njemačko.

Proizvodi se od istoimene sorte grožđa koja je u Plešivičkom vinogorju odavno udomaćena, ali zbog svoje zahtjevnosti malo zastupljena. Prinosi grožđa su niski , dozrijeva u drugoj dekadi. U posebno prikladnim mikroklimatskim i pedološki specifičnim uvjetima Plešivice ova je sorta našla idealne uvjete za dobivanje visokokvalitetnog vina. Ono je uobičejeno zelenkasto-žute boje, zelenkastog odsjaja ,harmonično, pitko, fino oblikovanih voćnih aroma koje podsjećaju na zelenu jabuku. Kiseline su ugodno naglašene, u ustima djeluje svježe i lepršavo. U godinama sa dovoljno sunca i prilagođenom rodnošću ( 2008, 2009 ) daje na okusu puno , bogato vino, naglašenih aroma, vrhunske kvalitete.

Besplatna dostava i popust po dogovoru i ovisno o količini narudžbe.

Cijena na upit.

Govorimo:

Proizvođač

Vina Drago Režek
Vinarija

Plešivica 39 a
Jastrebarsko 10450
Hrvatska
Zagrebačka

drago.rezek@zg.t-com.hr

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

U podnožju Gore Plešivice, na prelijepim amfiteatralnim obroncima, u samom srcu istoimene vinogradarske podregije, nalazi se vinarija Damira Drage Režeka još iz vremena koje živuće generacije prizivaju u sjećanje iz izblijeđeljih fotografija i usmenih pripovjedanja.

Godina 1852. na dovratku klijeti na položaju Veselnica ukazuje na pisanu tradiciju vinogradarenja dužu od jednog stoljeća.Temelje moderne enologije ovom gospodarstvu postavio je Drago Režek (1953. - 2008.). Bio je prvi diplomirani enolog u Plešivičkom kraju koji je počeo transformirati svoje gospodarstvo u tržno, napunio je prve boce u podregiji uopće i poslao ih na tržište.

Danas gospodarstvo obrađuje 4,5 hektara vinograda koji su smješteni na poznatom položaju Veselnica, gdje su Hisi i vinogradi bili podizani još za vrijeme Marije Terezije.

Burza hrane preporučuje

Bijela vina

Vinarija Kaptol Graševina 0,75L

45,00 kn/kom

Crna vina

Crno vino

1,00 kn/L

Crna vina

CABERNET FRANC

62,00 kn/L

Crna vina

CHARDONNAY BARRIQUE

82,00 kn/L

Crna vina

Sagul Selekcija - crno vino

105,00 kn/kom