Ponuda

Klice Mungo graha 200g.

eur  -  1,33/1kom  •  1,33/100kom  •  1,33/1000kom

Država

Hrvatska

Regija

Grad Zagreb

Dostupna količina

100 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Za klice se kaže da su lako probavljiva hrana bogata vitaminima, mineralima, aminokiselinama, proteinima i fitokemikalijama budući da su te tvari nužne kako bi isklijana biljka mogla izrasti. Nutritivne promjene događaju se tokom klijanja prvenstveno zbog rastavljanja kompleksnih spojeva u jednostavniju formu, transformacije u osnovne sastavne dijelove i rastavljanja nutritivno nepoželjnih spojeva. Postotak vitamina i minerala u klicama se u odnosu na “odraslu” biljku povećava i do nekoliko puta. Zato su klice dobar dodatak svakom obroku.

Okus klica je sasvim jedan drugi svijet koji svakako morate upoznati.

Govorimo:

Opis

OPG Solina već više od 100 godina proizvodi i prodaje povrće u gradu Zagrebu, još od kada je tržnica Dolac bila smještena na samom trgu Bana Josipa Jelačića. Mlađa generacija obitelji, zbog ljubavi prema vrtlarstvu i samim biljkama, počela je osim “tradicionalnog” povrća prije otprilike 12 godina proizvoditi i rezano začinsko bilje.

Klice su počeli proizvoditi prije 6 godina, te su od pet vrsta klica, koliko su proizvodili na početku, došli na sadašnjih petnaestak vrsta. Zajedno s kupcima učili su o klicama, isprobavali nove, te uživali u raznolikosti njihovih okusa. Uz uzgoj klica polako su počeli proizvoditi i mlade izdanke (baby leaf greens) mnogih poznatih ali i Hrvatskoj nepoznatih biljaka, koje sada okusom i izgledom upotpunjavaju tanjure mnogih restorana i domaćinstava. OPG Solina brine o željama svojih kupaca, te su tako mnoštvo novih kultura počeli uzgajati nakon što su kupci izrazili želju za time, a neki čak i donijeli sjeme biljke.

Svo povrće proizvodi se na tradicionalan način, a klice iz posebnog netretiranog sjemena bez upotrebe bilo kakvog gnojiva ili sredstava za zaštitu biljaka. Kako biste se uvjerili u to, Brankica i Anđelko, glavni začetnici cijele proizvodnje, svoje su kupce uvijek spremni provesti njihovim imanjem na koje su izuzetno ponosni.

Burza hrane preporučuje

Krumpir

Svježe povrće

1,00 eur/kg