Ponuda

Domaći kiseli kupus

kn  -  16,00/1kg  •  13,00/100kg  •  11,00/1000kg

EUR  -  2 /1kg  •  1,63 /100kg  •  1,38 /1000kg

Država

Hrvatska

Regija

Grad Zagreb

Dostupna količina

3,000 kg

Dostava kurirskom službom

Da

Besplatna dostava do (km)

20 km

Domaći kiseli kupus rezani ili glavice. Dostava na području Zagreba besplatna za količine iznad 15 kg.

Kupus je jedna od rijetkih, ako ne i jedina, prirodna namirnica gdje je čovjek uspio poboljšati prirodu, tj. povećati nutritivna svojstva kroz proces kiseljenja. Naime, zelje kroz procese kiseljenja fermentacijom stvara izuzetno aktivan kobalamin (Vitamin B12), koji se inače nalazi isključivo u namirnicama životinjskog porijekla (npr. u pršutu). Iz tog razloga kiselo zelje je za vegane neizostavna prehrambena namirnica. Kupus se po sadržaju vitamina C može mjeriti s limunom i narančom (u 100 g kupsa ima 50 mg vitamina C). Pored toga, kiselo zelje sadrži pravo blago piridoksina (vitamin B6), bez kojeg bjelančevine uopće ne bi mogle biti iskorištene. Rinfuza.

Govorimo:
Certifikati: HACCP, Eko

Proizvođač

OPG BORIS PAVLIĆ
OPG

Perjasička 3, Sveta Klara
Novi Zagreb 10020
Hrvatska
Zagrebačka

info@opg-pavlic.hr

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Pavlić već se nekoliko desetljeća bavi konvencionalnom i ekološkom poljoprivrednom proizvodnjom voća, povrća i žitarica na poljoprivrednim površinama od cca. 15 ha.1970. započinje tradicija uzgoja i prerade kupusa, danas Hrvatske autohtone vrste, poznate kao „Varaždinsko zelje“ koja se očuvala do danas uz korištenje tradicionalnih procesa i receptura.2004. godine pokrećemo projekt ekološkog uzgoja već pomalo zaboravljene voćne vrste bazge. Na površini od pet hektara zasađena je prva registrirana plantaža u Republici Hrvatskoj te voćne vrste pod ekološkim nadzorom. Plantaža broji 2500 stabala bazge sortimenta „Haschberg“, zasađenih u prirodno netaknutom i zaštićenom okruženju na lokaciji Općine Orle.2007. godine uspostavljamo proizvodni pogon za preradu voća i povrća te započinje razvoj prvih ekoloških prerađevina na bazi cvijeta i bobica bazge. U suradnji sa stručnim timom agronoma i prehrambenih tehnologa razvijamo asortiman jedinstvenih i prepoznatljivih domaćih i ekoloških proizvoda.2008. godine podižemo mladi voćnjak dunje „Leskovače“, te proširujemo proizvodni program na uzgoj povrtnih kultura: rajčice, cikle, krumpira.

Naša misija je objediniti cjelokupni proces proizvodnje od uzgoja i prerade do finalnog proizvoda, već dosad i pomalo zaboravljenih tradicionalnih biljaka, uz poštivanje ekoloških i prirodnih zakonitosti.

Bilje i začini Eko proizvodi Gljive Jaja Masti i ulja Meso Mliječni proizvodi Ostalo Pčelarski proizvodi Pića Povrće Prirodna kozmetika Ribe i mekušci Sjeme i sadnice Voće Žitarice