Ponuda

Creska janjetina

kn  -  81,25/1kg  •  80,25/100kg  •  79,25/1000kg

EUR  -  10,83 /1kg  •  10,69 /100kg  •  10,56 /1000kg

Država

Hrvatska

Dostupna količina

500 kg

Dostava kurirskom službom

Da

Ovčje meso, posebno mlada creska janjetina, bogato je vitaminima, a u usporedbi s govedinom i svinjetinom, ovčje i janjeće meso sadrži dvostruko više vitamina B kompleksa.

Govorimo:

Proizvođač

PZ Cres
Zadruga

Šetalište 20 travnja 62
Cres 51557
Hrvatska
Primorsko-goranska

poljoprivredna.zadruga@ri.t-com.hr

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

Poljoprivredna zadruga Cres nastavlja stoljetnu tradiciju zadrugarstva na kvarnerskim otocima i prva je u Hrvatskoj dobila prestižnu Deklaraciju ekološkog proizvoda za svoju proizvodnju eko-janjetine u sklopu projekta "Proizvodnja janjetine sa znakom ekološkog proizvoda Hrvatske".

Ekološka proizvodnja janjetine dio je ekološke poljoprivrede čija je bit maksimalno iskorištavanje potencijala određenog eko-sustava, u ovom slučaju otoka Cresa. Proizvodnjom eko-janjetine potiče se brži razvoj ovčarstva, a time stočarstva i poljoprivrede, odnosno ukupnoga gospodarstva kraja. Moderna Europa je željna ekoloških poljoprivrednih proizvoda pa eko-janjetina ima potencijala da postane tražen hrvatski izvozni brand.

Iznimno povoljni teren stanište je stadu od 200 ovaca, čiji će se broj postupno povećavati. Osim proizvodnje eko-janjadi važna je i proizvodnja ovčjeg mlijeka i njegova prerada u sir, te proizvodnja extra djevičanskog maslinovog ulja, MOSAICO. U sklopu zadruge nalaze se moderno opremljeno sakupljalište za janjce i klaonica, koja je pod stalnim veterinarskim nadzorom, te uljara u kojoj se obavlja prerada vlastitih maslina. Mesni proizvodi mogu se kupiti u mesnici zadruge.

Burza hrane preporučuje

Meso divljači

Meso od jelena

0,10 kn/kg

Svinjsko meso

Meso i prerađevine od crne slavonske svinje

25,00 kn/kg

Meso peradi

Potražujemo EKO pačje i pureće meso

60,00 kn/kg

Meso divljači

Potražujem meso od divljači

100,00 kn/kg

Svinjsko meso

Potražujemo smrznuto svinjsko meso

1,00 eur/kg