Ponuda

Prošek Hectorovich 0.5 l

eur  -  17,39/1kom  •  16,72/100kom  •  16,06/1000kom

HRK  -  131,02 /1kom  •  125,98 /100kom  •  121 /1000kom

Država

Hrvatska

Dostupna količina

200 kom

Dostava kurirskom službom

Da

Srodan talijanskom Vin Santu i nekolicini drugih vrhunskih mediteranskih slatkih vina, prošek svoje korijene vuče izvorno iz obalnog dijela Dalmacije i Istre, gdje se jedino i proizvodi. Rađen tradicionalnom metodom, Prošek Hectorovich nastaje probiranjem zrelijih, suhvicama prošaranih grozdova s biranih položaja, koji se zatim suše na slami do mjesec dana. Rezultat je vino neodoljive slatkoće i dozrelih aroma grožđica, sušenog voća i marmelade...

Prošek Hectorovich dobio je ime po velikom hvarskom pjesniku, plemiću i hedonisti Petru Hektoroviću.

Tip vina: slatko desertno vino

Sorta: bogdanuša, maraština, prč, muškat

Alk.: 15,0–16,0%

Grožđani šećer:

110 – 130g/l

Sadržaj: 0,50 lit.

Servira se rashlađen na temperaturi 10–12°C. Jela uz koja se preporučuje su sve vrste slastica, posebno suho voće i suhi kolači, a izvrstan je i u kombinaciji sa sirevima od plemenite pljesni. Obožavaju ga i mala djeca pa se preporuča držati ga izvan njihova dohvata.

Besplatna dostava i popust po dogovoru i ovisno o količini narudžbe.

Cijene su izražene bez PDV-a.

Govorimo:

Proizvođač

Vina Tomić
Vinarija

Jelsa
Jelsa, otok hvar 21465
Hrvatska
Splitsko-dalmatinska

bastijana@st.t-com.hr

Pogledaj sve oglase ovog proizvođača
Kontaktiraj proizvođača

Opis

Podrum nam se nalazi u novosagrađenoj vinariji na obiteljskom posjedu u uvali Mina u Jelsi, mjestu s dugom vinogradarsko–vinarskom tradicijom. Danas proizvodimo između 130 000 i 150 000 boca godišnje i, uz članove obitelji Tomić, zapošljavamo još deset Hvarana. Njegujemo autohtone sorte i znanja, ali eksperimentiramo i s novima. Proizvodnju crnih, bijelih vina i roséa stalno usavršavamo suvremenom tehnologijom i težimo boljem. Posebnu pažnju pridajemo proizvodnji Prošeka – izvornog dalmatinskog desertnog vina napravljenog od probranog i prosušenog grožđa najkvalitetnijih domaćih sorti.

U podrumu, pored vina koja dozrijevaju u barrique bačvama, smješten je i Triklinij, dio vinarije izrađen u kamenu po uzoru na starorimske prostorije za blagovanje, a namijenjen degustacijama i uživanju u vinu.

Burza hrane preporučuje

Roze vina

Sagul Rosé

8,63 eur/kom

Crna vina

Sagul Plavac mali - crno vino

7,30 eur/kom